Tomislav Kristo / CROPIX
10 UZASTOPNIH MIRKOVIH POBJEDA

PRISJETITE SE CRO COPOVA IMPRESIVNOG NIZA POBJEDA, JEDAN JE REVANŠ BIO POSEBAN UŽITAK Završilo kako je i počelo - laktom posred čela!

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 18. veljača 2019. 20:02

Pobjedom protiv Roya Nelsona u SAD-u Mirko Cro Cop Filipović je produžio svoj najbolji niz karijere na 10 uzastopnih pobjeda. Impresivno je što je sve te silne pobjede počeo redati s nepunih 40 na leđima. Prvi koji je stradao bio je Mirkov današnji prijatelj i sparing partner, a sve ostalo je povijest...

1. Mirko Cro Cop pob. Satoshi Ishii (TKO, R2, 23. kolovoza 2014.)

Svoj povijesni niz Mirko je započeo zapravo na sličan način na koji je svladao Martineza - sudačkim prekidom zbog krvarenja na čelu. Satoshi Ishii je kao zlatni olimpijac u judu imao veliku prednost u parteru, ali i odličan MMA omjer (12-2-1), međutim, Mirko je nakon dugog i mukotrpnog branjenja baš u parteru pogodio lijevi lakat iz podređene pozicije pa je sudac nakon konzultacija s liječnikom prekinuo meč i dodijelio pobjedu Cro Copu. Ishii je htio revanš što prije, i dobio ga je...

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

2. Mirko Cro Cop pob. Satoshi Ishii (TKO, R2, 31. prosinca 2014.)

U uzvratu Mirko nije dozvolio toliko partera kao u prvom meču s japanskom judo legendom. Borba se većinom održala na nogama, a Ishii nije imao ideju kako nauditi Mirku, dok je Cro Cop strpljivo čekao priliku. Dočekao ju je na kraju druge runde kada je lijevim high kickom uzdrmao Ishiija, a onda kombinacijom krošea dovršio posao i završio sagu s Ishiijem.

3. Mirko Cro Cop pob. Gabriel Gonzaga (TKO, R3, 11. travnja 2015.)

Od svih pobjeda iz niza, ova je vjerojatno bila najslađa. Mirkovu je UFC karijeru obilježio poraz protiv Brazilca Gabriela Gonzage nakon jednog od najbrutalnijih nokauta u povijesti organizacije. Poslije toga je UFC priča našeg borca krenula nizbrdo, a Mirko je često ponavljao koliko ga boli taj poraz. Tek osam godina kasnije je Cro Cop dobio priliku za revanš. Iskoristio ju je na najbolji mogući način. Dominirao je pune dvije runde te dovršio Brazilca laktovima i direktima u trećoj.

MANCHESTER, UNITED KINGDOM - APRIL 21: A pensive Mirko Cro Cop of Croatia walks to the octagon before fighting Gabriel Gonzaga of USA in a Heavyweight bout of the Ultimate Fighting Championship at the Manchester Evening News Arena on April 21, 2007 in Manchester, England. (Photo by Gary M. Prior/Getty Images)
Gary M. Prior/Getty Images / Getty Images

4. Mirko Cro Cop pob. Hyun Man Myung (predaja, R1, 25. rujna 2016.)

Nakon nešto dužeg izbivanja iz ringa, Mirko je odlučio karijeru nastaviti u svom voljenom Japanu, u RIZIN-u u kojem se i danas bori. Prvi zalogaj nije bio težak u sklopu prve runde Openweight turnira za RIZIN pojas, korejski suparnik izdržao je tek nešto više od dvije minute, a Cro Cop je posao dovršio gušenjem u parteru te se plasirao u četvrtfinale turnira.

5. Mirko Cro Cop pob. King Mo (TKO, R2. 29. prosinca 2016.)

Muhammed Lawal, poznatiji kao King Mo, u najavama se činio kao velika prijetnja za Mirka. Po kladionicama je bio drugi favorit za osvajanje turnira, odmah nakon našeg borca. Međutim, Filipović je uspio obraniti mnoge pokušaje rušenja, a upravo je nakon obrane jednog takvog pokušaja uhvatio Amerikanca nespremnog i dovršio ga munjevitom kombinacijom. U polufinalu ga je čekalo nešto posebno...

Instagram

6. Mirko Cro Cop pob. Baruto Kaido (TKO, R1, 31. prosinca 2016.)

Nakon samo dva dana odmora, Mirko je u polufinalu velikog turnira naletio na estonsku neman, 185 kilograma teškog Baruta, bivšeg sumo borca koji je prije borbe s Cro Copom dominirao protiv sitnijih suparnika. Ispostavilo se da ova borba za Filipovića nije veliki problem. Jedno koljeno u tijelo bilo je dovoljno da gorostasni protivnik ne bude sposoban za nastavak borbe te se naša legenda plasirala u finale koje je bilo na rasporedu tek dva-tri sata kasnije.

7. Mirko Cro Cop pob. Amir Aliakbari (KO, R1, 31. prosinca 2016.)

Svi su se pitali ima li Mirko kondicije odraditi tri bitna meča u samo tri dana, hoće li moći imati snage za finale sa 14 godina mlađim Irancem gladnim uspjeha? Kako je to već prešlo u praksu posljednjih godina, Cro Cop je ponovno razuvjerio sve koji su sumnjali u njega. Prebio je Aliakbarija nakon samo dvije minute u prvoj rundi i tako osvojio prestižni RIZIN-ov pojas.

Amir Aliakbari
Etsuo Hara/Getty Images / Getty Images

8. Mirko Cro Cop pob. Tsuyoshi Koshaka (TKO, R1, 31. prosinca 2017.)

U jednoj od rijetkih situacija u kojoj se borio protiv starijeg borca, Mirko je došao do možda najdominantnije pobjede karijere. Muke za japansku legendu počele su od prve sekunde i trajale punu minutu dok je primao udarce u parteru, sve dok sudac (i to poprilično kasno) nije odlučio poštedjeti Koshaku daljnjeg mučenja. Ovdje je Mirkov niz postao rekordan, nadmašio je svoj niz od sedam slavlja još iz PRIDE-ovih dana.

9. Mirko Cro Cop pob. Roque Martinez (TKO, R1, 30. rujna 2018.)

Isto jedna od pobjeda s posebnom draži, najviše zbog Mirkovog rekordno brzog oporavka od teške ozljede koljena. Nakon samo nešto više od četiri mjeseca čelični Cro Cop se vratio u ring i suvereno svladao slabašnog suparnika s Guama te nastavio niz onako kako je i počeo, laktom nasred čela.

Screenshot

Linker
05. svibanj 2024 16:21