Lara Cvjetko
 GABIJUAN WWW.HAJIMEJUDO.COM
EUROPSKO PRVENSTVO

Sjajne vijesti iz Poreča: Karla Prodan i Lara Cvjetko u borbi za europsko zlato, Vuković za broncu

Lara Cvjetko će se za zlato boriti protiv Izraelke Maye Goshen
Piše: HinaObjavljeno: 10. studeni 2020. 15:48

Najmanje još dva odličja osvojit će hrvatske judašice na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke (do 23 godine) u Poreču, gdje će se Lara Cvjetko (do 70 kg) i Karla Prodan (do 78 kg) boriti za naslov europskih prvakinja, a Helena Vuković (preko 78 kg) će nastupiti u borbi za brončano odličje.

Lara Cvjetko će se za zlato boriti protiv Izraelke Maye Goshen, nakon što je u kvalifikacijama svladala Rumunjku Moscalu i bivšu juniorsku europsku doprvakinju Nizozemku De Voogd, u četvrtfinalu bila bolja od Šveđanke Nilsson, a u polufinalu nadmašila Ruskinju Liluašvili.

Karli Prodan na putu prema naslovu europske prvakinje stoji još samo Izraelka Inbar Lanir. Bivša kadetska svjetska prvakinja je na putu do finala imala četiri borbe u kojima je svladala Talijanku Cerutti, Turkinju Erdogan i Rumunjku Sirbulet.

Helena Vuković je u prvom meču pobijedila Austrijanku Hoellwart, a u drugom je poražena od Turkinje Esir. No, kako je njezina suparnica došla do finala, povukla je Helenu u repasaž, u kojem je hrvatska reprezentativka nadmašila Poljakinju Wolszczak i došla do borbe za broncu u kojoj će joj suparnica biti bivša juniorska prvakinja Europe Mađarica Szigetvari.

Finalni program posljednjeg dana EP-a za mlađe seniore u Poreču započinje od 16.45 sati.

Linker
18. travanj 2024 17:50