Matt Roberts/Getty Images
OTKAZAN SPEKTAKL

ŠOK ZA UFC! AUSTRALSKA ZVIJEZDA PRISILJENA OTKAZATI BORBU ZBOG HERNIJE U ABDOMENU 'Sinoć oko ponoći se požalio na bol u području trbuha...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2019. 23:20

Teško se mogao zamisliti veći udarac na UFC 234 priredbu od onog koji se večeras dogodio. Robert Whittaker osjetio je bolove u abdomenu, nakon čega mu je ustanovljena kila/hernia i prisiljen je otkazati večerašnju glavnu borbu protiv Kelvina Gasteluma, prenosi Fight Site.

Ovu šokantnu vijest otkrio je ESPN-ov novinar Brett Okamoto, putem svog Twitter profila. Obavijest je došla izravno od predsjednika UFC-a te je potvrđeno kako glavna borba priredbe postaje ona između Andersona Silve i Israela Adesanye.

“U Melbourneu je 7 sati ujutro. Ostalo je samo par sati do otvaranja vrata Rod Laver Arene i upravo sam telefonom razgovorao s predsjednikom UFC-a, Danom Whiteom. On mi je rekao kako je Robert Whittaker, australski UFC prvak, prisiljen otkazati borbu protiv Kelvina Gastleluma, radi hernije u abdomenu. Sinoć oko ponoći se požalio na bol u području trbuha, nakon čega je otpremljen u bolnicu, gdje mu je dijagnosticirana hernija. Potvrđeno je kako razlog ovoga nema nikakve veze sa skidanjem kilograma, nego je u pitanju splet nesretne okolnosti, odnosno trenutak kada mu je hernija počela stvarati probleme. Whittaker će morati biti podvrgnut zahvatu kojim će mu se problem ukloniti”, rekao je Okamoto, potvrdivši novu glavnu borbu priredbe.

Whittaker je već prošle godine bio prisiljen otkazati planiranu obranu titulu u svojoj domovini, kad se ozlijedio prije borbe protiv Lukea Rockholda. Tako jedan od najboljih UFC prvaka uistinu nema sreće, a mi se nadamo kako će operacija proći bez poteškoća te da će u najkraćem mogućem vremenu Whittaker ponovno biti u treningu, a nakon toga i u UFC kavezu. Kelvin Gastelum ovim putem također ostaje bez borbe.

Linker
05. svibanj 2024 23:46