Instagram
OTKRIO ESPN-U

ŠOKANTAN INTERVJU POZNATOG BORCA UFC-ov veteran nakon bolnog poraza razmišljao o samoubojstvu: 'Bio sam spreman ostaviti ženu, djecu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. veljača 2019. 09:41

U čak 43 profesionalna MMA meča UFC veteran Jeremy Stephens je tek dva puta izgubio nokautom. Drugi put je to bilo na UFC on FOX 30 eventu kada ga je završio bivši prvak Jose Aldo.

Ovog vikenda ovaj “gatekeeper” se vraća u akciju i traži pobjedu na kvalitetom nakrcanom UFC-u 235. Protivnik na drugoj strani Octagona će mu biti ruska MMA senzacija Zabit Magomedsharipov. No, Stephens i dalje poraz od Alda nije potpuno stavio ispod tepiha, piše Fight Site.

“Nakon tog meča, gledao sam svoju djecu koja imaju 7 i 9 godina. Moji roditelji su se rastali kada sam imao otprilike toliko godina, kada sam imao 8. Bio sam spreman ostaviti ženu, ostaviti djecu i ostaviti sve iza sebe. Imao sam suicidalne misli”, otkriva u šokantnom intervjuu za ESPN ovaj veteran i dodaje:

“Nisam vjerovao više u sebe. Zašto bi mladi klinac iz des Moinesa u Iowi postao svjetski prvak? Točno tada, kada sam trebao doći do šanse osvojiti pojas, opet sam posrnuo. Nisam imao niti malo samopouzdanja. To su bile stvari koje su me kočile.”

Iako tvrdi da nikada nije posegnuo za vlastitim životom, Stephens priznaje da se u nekoliko navrata našao u velikim problemima i da je imao ozbiljne misli u pravcu samoubojstva. Dobar dio problema je riješio terapijom u “Choice Centru” u Las Vegasu.

“Ljudi gledaju nas borce i kažu da smo vjerojatno čvrsti, jaki, da nas ništa ne može uništiti. Ali ja sam bio i u rupama. Ja sam normalno ljudsko biće, ja sam osoba, ja imam osjećaje, ja imam probleme. Put kroz ovaj program me gurnuo na novi nivo u mentalnom smislu. Pomoglo je mojoj obitelji. Vidio sam kako je imalo utjecaja na moju vezu i otvorilo mi je put jednom čitavom novom svijetu”, zaključio je Stephens intervju za ESPN.

Povratak na pobjedniče staze i slavlje protiv Magomedsharipova bi zasigurno imalo dodatni pozitivan utjecaj na mentalno stanje Jeremyja Stephensa. Može li do njega, saznat ćemo ovog vikenda na UFC-u 235 u Las Vegasu.

Linker
18. svibanj 2024 20:05