Damir Krajac / CROPIX
PRVA REAKCIJA

'SPREMAN SAM ZA NAJVEĆE DOSEGE' Hrgović velikim riječima ispratio protivnika i izmamio pljesak čitave dvorane! Evo što je Hrvat poručio Amerikancu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2018. 00:18

Najbolji hrvatski boksač Filip 'El Animal' Hrgović obranio je međunarodni WBC pojas protiv iznimno zahtjevnog i iskusnog Amerikanca Kevina Johnsona. Hrgović je dominirao tijekom svih osam rundi, žestoko je mlatio suparnika i pravo je čudo da je Johnson uspio ostati na nogama.

Suci su jednoglasno proglasili hrvatskog boksača pobjednikom na opće oduševljenje publike koja je bila i više nego zadovoljna prikazanom borbom.

Nakon meča Hrgović je u ringu uzeo mikrofon i obratio se navijačima, ali nije propustio čestitati i protivniku:

"Prije svega, lijepi pozdrav svima, hvala što ste me došli podržati. Dirnut sam, počašćen i ponosan... Hvala i protivniku, respektiram cijelu tvoju karijeru, molim vas jedan pljesak za Johnsona! Očekivao sam tešku borbu protiv čovjeka koji je izdržao i po 12 rundi s najvećim svjetskim teškašima, bilo je teško, ali uspio sam. Hvala mom timu, hvala vam svima od srca", izjavio je Filip i izmamio pljesak čitave dvorane.

'El Animal' je nakon toga dao i opširniju izjavu za medije te analizirao svoju borbu:

"Bio je jako težak meč, kako sam i očekivao. Nije htio pasti, u prvoj rundi ga je spasilo zvono. Kapa do poda Kevinu Johnsonu, s toliko godina čovjek je pokazao srce, svaka mu čast. Pucao sam iz svih oružja, aperkate, krošee, između garda, ma sve... ali jednostavno ga nisam uspio srušiti. Imao sam plan, proveo sam ga u djelo i ja sam zadovoljan. Ja sam samo još jedan dečkić koji je još uvijek opasan i to je to. Da bi postao šampion, moraš godinama izdržavati taj pritisak, živjeti spartanski i čekati svoju priliku za ući u ring s najboljima. Ja rastem iz meča u meč i siguran sam da sam spreman za najveće dosege. Ja sam sebi svaki dan moram dokazati da sam šampion. Nadam se da ću iduće godine dobiti priliku za neku pravu, veliku borbu.", zaključio je ovu veličanstvenu večer Filip Hrgović.

Linker
03. svibanj 2024 19:28