Na fotografiji: (s lijeva) Toni Filipi, Petar Cetinic, Filip Poturovic i Nodari Darabaidze.
 CROPIX
PREMIJERNO U DOMAĆEM RINGU

SVE JE SPREMNO ZA RIJETKO VIĐENI BORILAČKI SPEKTAKL U ZADRU Hrvatski vitezovi u grad najluđih navijača: 'Svatko ima plan dok ne dobije udarac u glavu'

HRVATSKI VITEZOVI U RINGU Večeras (21.40 - HTV 2) premijerno u domaćem ringu hrvatska momčad u Zadru u Svjetskoj ligi protiv Francuskih borbenih pijetlova
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. ožujak 2018. 12:05

Bijeli Zadar večeras će biti u znaku boksa. Zasnježeni krovovi i kale nisu baš uobičajena scena u gradu koji, u sportskom pogledu pulsira za košarku. U trećem nastupu ukupno, a prvom u domaćem ringu u okviru Svjetske boksačke lige Hrvatski vitezovi dočekuju Francuske borbene pijetlove.

Gosti su jedna od najboljih momčadi u europskoj skupini WSB-a. U dva nastupa imaju jednako toliko pobjeda. Kod kuće su svladali British Lionhearts, a u gostima i Italia Thunder. Oba puta po 3:2.

S druge strane, Hrvatski vitezovi nakon dva nastupa imaju poraze u Firenci od Talijana (3:2) te glatko posrtanje u Engleskoj (5:0). Koliko god je u sportu rezultat uvijek temeljni pokazatelj nečije uspješnosti, valja dometnuti da je izvanredno velik doseg i uspjeh hrvatskog boksa što je naša momčad uopće uvrštena u planetarnu elitu, u natjecanje koje je pod nadzorom Međunarodne amaterske boksačke federacije (AIBA). Očekivati da će u premijernoj sezoni Hrvatski vitezovi učiniti čudo te se plasirati u polufinala ili finala, boriti za trofej je doista neozbiljno, ali osnovna je ideja još jednom zorno pokazati napredak hrvatskog boksa, dodatno uboksavati naše najveće nade.

Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Torta za 22. rođendan

U tom je kontekstu minimalan poraz od Talijana u Firenci (uz blagi sudački poguranac domaćinu) bio izvanredan rezultat. Tada je zablistao Toni Filipi, a upravo on će i večeras glavni mamac za publiku. Dečko iz zadarskog susjedstva, iz Salija na Dugom otoku, koji je neko vrijeme trenirao u Zadru prije negoli se prije dvije godine otisnuo u Zagreb. Mladić koji je baš jučer proslavio 22. rođendan, za što je u hotelu i zaslađen prigodnom tortom.

- Ako nismo spremni danas, sutra sigurno nećemo - na zanimljiv će način dvoboj najaviti čovjek koji Tonija ponajbolje poznaje, njegov trener, Zagrepčanin Tomo Kadić iz BK Gladijator.

Tonijev suparnik u teškoj kategoriji bit će Bugarin Kristijan Dimitrov.

- Tip borca koji voli ući u izmjenu udaraca, što nikako nije Clemente Russo, talijanska legenda, koju je Toni dobio u Firenci. Dimitrov je i bitno mlađi od Talijana, ima 26 godina, ali to ne znači da je Russo sa 35 star, posebno ne u boksu. Dimitrov je u vrhunskoj formi, zato ga nismo podcijenili. Ima iskustva, opasan je, voli borbu.

Bit će dosta tijesno

Što onda može prevagnuti u ringu?

- Sprema - kao iz topa će trener.

- Sigurno je i da će Dimitrov respektirati Tonija jer je njegova pobjeda nad Russom odjeknula. Toni je dobar u tehničkom nadmudrivanju. Ma, moram reći nešto važno. Mi se za ovaj stupanj borbi ne spremamo nekoliko dana ili tjedana, na ovome smo radili cijelu prošlu godinu, ali je jednako tako važno naglasiti da se za jedan meč možeš jako dobro pripremiti, ali kada vam drugi dođe brzo nakon prvog...

Dobro, ali neki plan postoji...

- Je, postoji, ali znate kako je u boksu. Svatko ima plan dok ne dobije u glavu, ha, ha - bolno će iskreno i točno Tonijev trener Tomo Kadić, koji nam je otkrio i očekivanja od sraza Vitezova i Pijetlova.

- Mislim da imamo šanse za pobjedu. Ne vjerujem da će tu itko ikoga deklasirati, da će biti 5:0, ako bih prognozirao, rekao bih 3:2.

Nije trener rekao za koga, mi samo možemo poželjeti. Vidjeti oko ponoći Vitezove na konju. Dobro, može i na Pijetlovima, za ovu priliku.

Raspored mečeva

1. Polumuha, do 49 kg

Nodari Darbaidze - Samuel Carmona

2. Bantam, do 56 kg

Filip Poturović - Samuel Kistohurry

3. Velter, do 64 kg

Petar Celinić - Hassan Amzile

4. Srednja, do 75 kg

Edin Avdić - Nizar Trimech

5. Teška, do 91 kg

Toni Filipi - Kristijan Dimitrov

Tablice

SKUPINA C - EUROPA

1. France Fighting Roosters 6

2. British Lionherats 4

3. Italia Thunder 4

4. Hrvatski vitezovi 1

UKUPNA TABLICA

1. Cuba Domadores 6 (11-4)

2. Astana Arlans 6 (9-1)

3. France Fighting Roosters 6 (6-4)

4. British Lionhearts 4 (7-3)

5. Colombia Heroicos 4 (5-10)

6. Caciques Venezuela 4 (5-5)

6. Italia Thunder 4 (5-5)

8. Uzbek Tigers 3 (4-6)

9. Hrvatski vitezovi 1 (2-8)

10. Indian Tigers 0 (1-4)

11. Russian Patriot Team 1 (0-5)

12. China Dragons 0 (0-0)

Svaka pobjeda u Svjetskoj ligi nosi 3 boda, dok minimalan poraz (3:2) donosi poraženom 1 bod, stoga Vitezovi imaju 1 bod, iz Firence. U ukupnoj tablici u zagradama iza broja bodova je omjer pobjeda i poraza po mečevima. Neke su momčadi dosad imale i tri borbe (Cuba Domadores i Colombia Heroicos), dok neke nisu još ni nastupile (China Dragons).

Ulaznice po 30 kuna

Prodaja ulaznica za zadarski boksački spektakl počela je 27. veljače na blagajni Sportskog centra Višnjik od 10 do 18 sati. Danas će se moći kupiti do početka meča, do 21.30. Cijena ulaznice je 30 kuna. (ig)

Linker
07. svibanj 2024 00:03