Profimedia, Alamy
ŽALI ZA KARIJEROM

TVORAC ZVIJERI I JEDNOG OD NAJBOLJIH SVIH VREMENA ŽALI 'Srce mi je slomljeno jer je trebao biti najveći, ali dogodilo mu se toliko glupih stvari'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2019. 11:38

Glavni trener Caina Velasqueza, Javier Mendez, otkrio je kakvo je trenutno stanje kod njegovog borca, ali je prošao i temu svega što se događalo u Cainovoj karijeri te što ga je spriječilo da ispuni svoj potencijal, prenosi Fight site.

Kad se spominje Caina Velasqueza, trenutno je glavna tema to hoće li se uopće vratiti borbama. Posljednji nastup u “Lucha Libre” mnoge je fanove zabrinuo i isti su se uplašili kako bivši teškaški prvak mijenja karijeru. Što se tiče toga kako Cain razmišlja, u kakvom je zdravstvenom stanju i namjerava li se vratiti, teško da itko može biti bolji sugovornik od čovjeka koji ga vodi kroz cijelu karijeru.

Screenshot: YouTube

“Nije mi spominjao nikakvo umirovljenje, sve što čujem od njega je kako jedva čeka vratiti se. Bio je na Cormierovom rođendanu i činio se dobro. Nisam ga pitao previše stvari o tome, prošli smo neke druge teme, no izgledao je dobro. Hodao je normalno. Nisam ga pitao jer smatram kako će mi bitne stvari reći sam”, rekao je Mendez za MMA Fighting.

Onda se okrenuo na Cainov posljednji nastup. Dugo se čekao njegov povratak, a onda je borba protiv Francisa Ngannoua vrlo brzo završila. Cain je bio nokautiran od strane Francisa Ngannoua. Mendez je otkrio kako je proživio tu borbu, ali i ono što je primijetio nakon nje. Naime, kaže kako je tek pri povratku kući otkrio da je razlog poraza zapravo bio ilegalan udarac.

Screenshot

“Sjećam se kako sam si puštao snimku nakon borbe i nisam mogao zaključiti što se dogodilo. Dobio sam dojam da mu je propalo koljeno i da je to bilo to. No, kad smo se vratili kući, Cain mi je poslao poruku kako se osjećao dobro sve dok nije primio udarac u potiljak. Pitao sam ga kako to misli i onda sam detaljnije pogledao snimku. Tada sam vidio kako je prvi udarac, s kojim je sve krenulo, bio ilegalan. Cain je rekao kako ga je taj udarac izbacio i onda je krenulo ono sve što je završilo borbu. Najgore je što to nitko nije vidio, a udarac je bio ilegalan. Da je sudac vidio, borba bi bila prekinuta i poništena. Najgore je što nitko ne govori o tome jer je borba gotova”, rekao je razočarani šef American Kickboxing Academya.

No, nije to jedino što ga smeta u vezi Caina. Zapravo, kaže kako će zauvijek žaliti što je ovaj imao toliko nesreće s ozljedama i drugim stvarima. Smatra kako je trebao biti najveći teškaš svih vremena, odnosno da je za tako što imao potencijal.

“Srce mi je slomljeno jer je Cain, to je moje mišljenje, trebao biti najveći teškaš svih vremena. No, dogodilo mu se toliko glupih stvari. Nešto su bile njegove greške, nešto su bile moje, a nešto nitko nije mogao pretpostaviti. Svatko tko je vidio što je on u mogućnosti zna da nikad nije bilo borca kao što je on. No, ovo je sport koji ne oprašta. To se sve dogodilo i jednostavno moramo ići naprijed. Moram priznati kako me to sve čini depresivnim. Srce mi puca kad vidim kakve su mu se sve stvari dogodile.”

Cain je u svojoj profesionalnoj karijeri doživio 14 pobjeda i tri poraza. Dva puta je osvajao naslov UFC prvaka teške kategorije, a još uvijek nije odustao od želje da do toga dođe i po treći put. Ipak, poraz od Ngannoua malo ga je usporio po tom pitanju. S 36 godina nikako nije prestar za još jedan pravi teškaški uzlet, jedino je potrebno da ostane zdrav i u treningu.

Linker
27. travanj 2024 22:43