Screenshot / Instagram
SLUŽBENO

UDARAC ZA STIPU MIOČIĆA Nagađanja su dobila službenu potvrdu: Cormier brani naslov na mitskoj pozornici, izbor suparnika iznenadio je sve

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2018. 10:55

UFC je ipak ugovorio ono o čemu se jučer samo špekuliralo te su Daniel Cormier i Derrick Lewis potvrđeni kao glavna borba UFC 230 eventa, koji se za tri i pol tjedna održava u New Yorku, piše Fightsite.hr. U pitanju je naravno borba za teškašku titulu.

Nakon niza od nekoliko poteza iz čistog očaja, ovaj posljednji samo potvrđuje u kakvom je kaosu UFC-ova organizacija trećeg eventa u Madison Square Gardenu. Dugo se vremena kombiniralo i špekuliralo, tražila se glavna borba eventa te se činilo da je prošlog tjedna napokon pronađena. Odlučili su se na ugovaranje borbe za prvakinju muha kategorije između Valentine Shevchenko i Sijare Eubanks. Reakcije fanova, ali i većine boraca i borkinja, bila je takva da su automatski shvatili da su napravili pogrešku i da ipak moraju pokušati nešto drugo.

Tako se jučer pojavila informacija da se istražuje mogućnost borbe za teškašku titulu, a to je sada postalo realnost. Daniel Cormier i Derrick Lewis boriti će se za pojas kraljevske UFC kategorije, na UFC 230 eventu, 3. studenog ove godine u mitskom Madison Square Gardenu. Predvoditi će spektakularan program, kojem je po mišljenju UFC-a nedostajala kvalitetna borba za titulu, a promocija vjeruje kako ju sada ima.

Postoji nekoliko razloga zašto se na ovu borbu može gledati kao na nepošteno uparivanje. Prije svega je tu preskakanje Stipe Miočića, no ne možemo kritizirati dok ne dobijemo informaciju je li Stipi borba bila ponuđena. Iako, s tako kratko vremena prije borbe, vjerujemo da bi ih zapravo većina borica odbila.

Stipe je sam izjavio da ga zanima samo revanš protiv Cormiera te da će čekati, a UFC do sada nije izjavio apsolutno ništa po tom pitanju. Kao razlog se ističe i uistinu naglo ugovaranje borbe, gdje neće postojati pravo vrijeme za promociju iste, kao niti što tri i pol tjedna nikako nije dovoljno za odrađivanje pravih priprema, posebno s taktičke strane. Iskreno, ne sjećamo se primjera da je neki UFC prvak titulu branio bez punog pripremnog kampa od minimalno šest tjedana.

Borcima se ovdje nema što zamjeriti. Iako je rekao da čeka Brocka Lesnara, Daniel Cormier prihvatio je ovu borbu iz više razloga. Rizik ostajanja borbe protiv Lesnara sigurno smatra vrlo malim, budući da će u ovoj borbi biti veliki favorit. Uostalom, dovoljno je pogledati posljednja tri Lewisova nastupa da bi se tako nešto zaključilo. UFC-ov teškaški prvak je čovjek pred kraj karijere kojem će u ostavštini svakako značiti jedna obrana titule više, a i sam nastup u najpoznatijoj svjetskoj sportskoj dvorani znači jako puno te je možda to i glavni razlog zašto je DC prihvatio braniti titulu protiv Lewisa.

Što se tiče Lewisa, isti je nakon subotnje pobjede izjavio kako njegovo tijelo nije spremno boriti se za titulu, odnosno da će se trebati posvetiti još žešćem treningu nego do sada. Ipak, čini se da je financijska ponuda bila takva da se ne odbija, a ne možemo odbaciti niti možebitni ultimatum UFC-a, odnosno ponuda tipa “prihvati sada ili…”. U svakom slučaju, Lewis je slavio u devet od posljednjih deset nastupa te mu po tome nitko ne može osporiti što se nalazi u borbi za titulu. No, ovakve odluke UFC-a, kako bi naši stari rekli “navrat-nanos”, nikome ne idu u prilog. Pa vjerojatno čak niti samoj promociji koja je to ugovorila.

Linker
02. svibanj 2024 00:28