Screenshot
ANALIZA VELIKE POBJEDE

UGLEDNI HR BORAC OTKRIO GLAVNI RAZLOG ZBOG KOJEG JE MIOČIĆ IZVEO ČUDESNI PREOKRET! 'Kada su se prethodni put borili, od prvog takvog udarca je pao!'

IGOR POKRAJAC Poznati bivši hrvatski MMA borac za SN je dan nakon Anaheima prokomentirao Miočićevu borbu, koja ga je oduševila, ali i pokušao predvidjeti što ga očekuje u nastavku karijere
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 10:00

Nedjeljnu je zoru dočekao nakon neprospavane, pače radne noći, ali žala za propuštenim snom nema. Igor Pokrajac, koji je u TV prijenosu borbe iz Anaheima bio stručni komentator dvoboja Miočića i Cormiera, dan kasnije (u biti, primjerenije bi bilo navesti desetak sati kasnije), dojma smo, još je uzbuđeniji zbog onog što je vidio u izvedbi vatrogasca iz Clevelanda.

- Fantastična borba! Pravi, rokerski stil Stipe Miočića. Kada je sve izgubljeno, kada se sve činilo se gotovim i kada nitko nije uopće očekivao drukčiji rasplet, jedan udarac u tijelo u 4. rundi je sve promijenio - veli Igor Pokrajac.

Apsorbiranje udaraca

- Sve udarce koje je Cormier primao tijekom borbe on je dobro apsorbirao, da tako kažem. Dobro ih je podnosio. U biti, ako ćemo iskreno, puno je veću štetu on napravio Stipi, ali jednostavno ovaj udarac koji Cormier nije vidio, to je presudilo. Uostalom, koliko sam vidio i čuo na press konferenciji nakon borbe, Cormier je izjavio da je sve udarce vidio i da je zato mogao podnijeti svaki udarac kada ga primi, ali onaj zadnji nije...

Zagreb, 090416.
Arena Zagreb, Laniste.
UFC dani otvorenih vrata i vaganje sudionika UFC Night.
Na fotografiji: Igor Pokrajac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Govorimo o udarcu u jetra ljevicom?

- Ne, ne, nego prvi nakon toga. Udarac u glavu. Tu ga je ošamutio, zaljuljao i to je bio početak kraja.

Je li vas nešto iznenadilo u Stipinoj borbi, njegovom načinu borbe?

- Najviše me iznenadilo kako je i koliko dobro Stipe primio sve one i tolike Cormierove udarce, koji su bili žestoki. Recimo, kada se prethodni put s Cormierom sučelio, od prvog takvog, snažnog udarca je pao. Jučer je primio barem 6-7 takvih udaraca i ništa... Svaka mu čast, nemam mu što za reći.

Stipe Miočić je ovom borbom pokazao svakako fizičku, ali i mentalnu snagu.

- Posebno bih istaknuo tu mentalnu Miočićevu snagu. Recimo, tijekom borbe, u 3. rundi je Cormier imao 100 zadanih udaraca više. Onih značajnijih udaraca. U tim okolnostima je nevjerojatno da je Miočić ostao do kraja na nogama, ali i da je otišao uopće do kraja. Do pobjede! Mislim, nije to nemoguće, ali je jako, jako teško i rijetko. Stipe je bio u nezahvalnoj i vrlo teškoj situaciji iz koje ga je čupao jedino ovakav jedan scenarij. Nikada ne bih rekao da će uspjeti, da će napraviti. Ono što smo očekivali u nekim analizama prije borbe jest da je Stipe pun udaraca. Stvarno ih je “bacio” puno, a opet je Cormier i u tome bio uspješniji, brojčano gledano. Do te 4. runde.

Nakon borbe, gazda UFC-a Dana White je ishvalio pobjednika i tu su odmah “pale” i neke rečenice uobičajene nakon ovakvih dvoboja, u stilu “najbolji ikad”, “najbolji svih vremena” itd. Doduše, to “najbolje ikad” je samo ove godine izgovoreno 4-5 puta za 2-3 borca, tako da...

- Ma, Stipe je najveći teškaš, to je sigurno. Danas se više ni ne gleda samo nužno po kategorijama, nego po načelu “ground and pound”. Mislim da bi po tom načelu Stipe sigurno ušao u kategoriju najboljih s još samo jednim “skalpom”. To je po meni Jon Jones, koji je bio broj 1 po tom pitanju, da bi onda i on sam najavljivao prelazak u tešku kategoriju. Jones je uostalom govorio, još dok je bio prvak, da bi se volio boriti sa Stipom. Evo, sada je Stipe opet prvak i mislim da zaslužuje jedan, kako bismo rekli, “showtime fight”.

Jones je, dakle, nešto što Pokrajac priželjkuje, iako Stipe Miočić ima u biti dvojicu utvrđenih izazivača.

- To su Francis Ngannou i Junior dos Santos. Prvi mu je Ngannou, obojicu je Stipe već pobijedio, ali ja doista mislim da će UFC ipak napraviti neku super-borbu. Ipak je sve ovo show business. Sad, što će biti točno, valja pričekati, ali mislim i da je Stipe sada iskusniji i da zna kako se treba postaviti u ovakvim situacijama. Mislim da će puno bolje “odigrati” nego prije. Velim, ja bih ga više volio vidjeti s jednim Jonesom, gdje bi onda postao najveći svih vremena.

Linker
03. svibanj 2024 08:07