Screenshot YouTube
'SUPERFIGHT'

VELIKA POBJEDA CEJUDA U OKRŠAJU UFC-OVIH PRVAKA Dillashaw stradao nakon samo pola minute dvoboja ponajboljih boraca današnjice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2019. 17:02

Prvi ovogodišnji UFC event i veliki “superfight” donijeli su pojedu Henryja Cejuda nad TJ Dillashawom i to nokautom nakon samo pola minute borbe. Debi nastup Grega Hardya završio je njegovom diskvalifikacijom. Gregor Gillespie nastavlja impresionirati prema vrhu lake kategorije, Joseph Benavidez još je jednom savladao Dustina Ortiza, a Paige VanZant završila je Rachael Ostovich u drugoj rundi. Glover Teixeira savladao je Karla Robersona, a dvoranu je vjerojatno najviše oduševio Donald Cerrone pobjedom nad Alexanderom Hernandezom, piše Fight Site.

Borba Henrya Cejuda i TJ Dillashawa donijela je nešto što nitko nije očekivao. Najavljivali su se razni ishodi, no rijetko tko je očekivao da će sve biti gotovo u samo pola minute. No, čini se kako je skidanje kilograma previše iscrpilo TJ Dillashawa, jer to nije borac koji tako lako pada nakon prvog udarca. Ofenzivno je krenuo Dillashaw i u jednom trenutku ulazi u Cejuda. Ovaj ga je uspješno odgurnuo te pogodio desnom nogom u glavu. Dillashaw nije reagirao, ali zato je reagirao na desni kroše koji je uslijedio nakon toga. Završio je prvak bantam kategorije na podu, a tu je onda uslijedio još jedan niz udaraca te brzi prekid. Cejuda je tako postao prvi vlasnik novog UFC pojasa prvaka, a odmah je najavio lov na idući. Poželio je revanš protiv Dillashawa, no ovog puta u njegovoj kategoriji, odnosno Cejuda želi i pojas bantam kategorije, što je zapravo bila njegova prva prozivna prema TJ-u. UFC će sigurno ozbiljno razmotriti tu opciju te možda i pokušati organizirati borbu.

Veliko je bilo i iščekivanje debi nastupa Grega Hardya, a UFC mu je za prvi nastup namijenio Allena Crowdera, borca sa samog dna teškaškog rostera i očekivalo se da bi mogao nastaviti svojim impresivnim brzim pobjeda. No, razlika u kvaliteti ipak postoji i Crowder pokazuje zašto je u UFC-u. Izdržao je nekoliko prvih bombi Hardya, da bi nakon toga dočekao da ovaj uspori i onda preuzima kontrolu, dolazi do rušenja i kontrole na podu.

Ustali su se borci nakon toga, no Hardy je već vidno umoran budući da je sve dosadašnje borbe završavao u prvoj minuti. Nije previše akcije viđeno do kraja prve runde, a obojica su sporiji i u drugoj. Tek nakon otprilike dvije minute druge dionice, Crowder poziva na akciju, a Hardy odgovara. Dižu borci publiku na noge, no niti jedan pravi udarac nije sjeo. Hardy nakon toga sprawlom brani pokušaj rušenja, a onda pogađa Crowdera u glavu ilegalnim koljenom.

Dan Miragliotta istog trenutka prekida borbu, budući da su oba Crowderova koljena bila na podu, a nakon toga i diskvalificira Hardya na oduševljenje publike koja je od prve sekunde bila na njegovoj strani. Ovo sigurno nije bio način na koji je UFC želio vidjeti debi svoje nove teškaške nade. No, fanovi istog od početka nisu dobro primili te je ovo na kraju i njihova velika pobjeda.

Linker
02. svibanj 2024 10:32