Screenshot
OKRŠAJ PROTIV VLASTITOG IDOLA

VELIKI INTERVJU PROTIVNIKA MIRKA FILIPOVIĆA 'Ja sam njegov ogroman fan, a sada se borim s njim. Čitav život gledam njegove borbe!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 17:31

U petak smo saznali kako će Mirko Filipović 30. rujna ukrstiti rukavice s Amerikancem Roqueom Martinezom na RIZIN-u 13.

To je bila prilično iznenađujuća informacija čak i za borilačke “insajdere”, jer je Cro Cop morao na neugodnu i tešku operaciju prije samo dva mjeseca, a u međuvremenu je, prema vlastitom priznanju, jedva preživio trombozu koja ga je za bolnički krevet zakovala na dodatnih 14 dana.

No, legendarni hrvatski borac se čudesno oporavio i od ozljede koljena, zbog koje je morao otkazati meč protiv Roya Nelsona na Bellatoru 200, ali i od neugodne tromboze, te je odlučio prihvatiti meč u Saitama areni puno ranije od predviđenog termina povratka.

Iako široj javnosti prilično nepoznat, Amerikanac Roque Martinez, nikako nije “mačji kašalj”. Radi se o prilično iskusnom borcu koji se uspješno natjecao na “pacifičkoj MMA sceni” da bi posljednja dva meča odradio u japanskom RIZIN-u.

2017. je svladao Jeromea Le Bannera, a ove godine u kolovozu, na RIZIN-u 12, je bio bolji od domaćeg borca Kiyoshija Kuwabare.

U profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 4 poraza, a osim u RIZIN-u, nastupao je i u poznatoj japanskoj promociji Deep. Tamo je 2017. svladao najboljeg indijskog kickboksača Jaideepa Sinha. Visok je 177 centimetara i težak oko 110 kilograma što stoji i na službenom plakatu za RIZIN 13. Bio je i PXC – Pacific Xtreme Combat prvak u teškoj kategoriji.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Martinez je otkrio kako je uopće dobio ponudu za meč protiv Cro Copa, kakvu će taktiku upotrijebiti protiv hrvatske legende i je li i sam fan Mirka Filipovića.

Meč koji je javno obznanjen u petak je bio prilično iznenađenje za sve. Razlog je Cro Copova ozljeda i operacija koju je nedavno odradio. Kako je s vaše strane došlo do dogovora oko borbe na RIZIN-u 13?

“Da, upoznat sam da je bio ozlijeđen. Ali mi je drago da je Cro Cop tako brzo zaliječio tu ozljedu. Za meč protiv Filipovića sam saznao tek prije nekoliko dana. Tada sam, naime, dobio ponudu od matchmakera iz RIZIN-a.”

Je li ovo vaša najveća i najbitnija borba u dosadašnjoj karijeri?

“Da, definitivno. Bez ikakve sumnje je ovo najveća borba od kada se bavim profesionalno ovim sportom. Naravno da znači mnogo. Cro Cop je istinska legenda!”

Jeste li i sam Filipovićev fan i jeste li ga pratili još dok je ispisivao povijesti u Prideu prije petnaest godina?

“Ono što je vrlo zanimljivo jest da sam upravo ja njegov ogroman fan, a sada se borim s njim. Čitav život gledam njegove borbe, a razlog je taj što je oduvijek bio vrlo zabavan i vrlo uzbudljiv borac.”

Kakvu ćete taktiku primijeniti u ovom meču, jeste li već o tome razmišljali?

“Ono što znam jest da je Filipović vrlo precizan sa svojim ručnim i nožnim tehnikama. Ja ću raditi na tome da se što bolje obranim od tih udaraca. A onda, da krenem graditi svoje napade i svoju ofanzivu.”

U najavi meča na Facebooku ste za Cro Copa napisali – “jedan od najvećih u povijesti MMA-ja”. Gdje ga rangirati među najvećima?

“Cro Cop je bez sumnje jedan od najboljih MMA teškaša svih vremena. Da postoji MMA Kuća slavnih (ne UFC op.a) Filipović bi definitivno bio u njoj.”

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Linker
28. travanj 2024 14:33