Screenshot
BERBA MEDALJA

VELIKI USPJEH HRVATSKIH PREDSTAVNICA NA JAKOM KARATE TURNIRU Pehar i Hasani iz Salzburga nose zlato, Lesjak srebrna

Piše: HinaObjavljeno: 04. ožujak 2018. 22:46

Na natjecanju karate Serije A u Salzburgu hrvatski predstavnici osvojili su dva zlata i jednu srebrnu medalju.

Jelena Pehar na nedavno održanom EP-u u kategoriji do 53 kg osvojila je juniorsko srebro, a sada u prvom pravom i zahtjevnom seniorskom nastupu izborila je najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U kategoriji do 50 kg Pehar je na putu do finala bila bolja od predstavnice Konga Michadee Babindamane (4-0), Francuskinje Ly-my Picard istim rezultatom, Uzbekistanke Bakhriniso Babaeve (4-1), Rumunjke Aleksandre Pop (1-1, Jelena je osvojila prvi bod) i Turkinje Busre Tosun s 3-1.

U velikom finalu Pehar je zabilježila još jednu pobjedu, svladavši u susretu za zlato Japanku Chinatsu Endo sudačkim preglasavanjem, pošto nijedna finalistica tijekom borbe nije osvojila bod.

Do zlatnog odličja stigla je i Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg. Na startu vrlo uvjerljiva protiv Ivane Đorđević iz Srbije 5-0 i Njemice Gizem Bugur s 3-0. Protiv Dankinje Marjam Zaqoomi nije bilo bodova, ali je sudačkim preglasavanjem Hasani izborila nastavak u kojem je nadvisila Makedonku Simonu Zaborsku s 1-0 i Ilahu Gasimovu iz Azerbajdžana s 3-0.

Tek u finalu protivnica Alessandre Hasani na turniru u Salzburgu osvojila je bod. Ali, Talijanki Loreni Busa to nije bilo dovoljno, jer je vrlo raspoložena Hasani slavila s 5-1.

Odličje srebrnog sjaja za Luciju Lesjak u teškoj kategoriji (+68 kg). Do finala pobjede nad Rumunjkom Sabinom Beldeanu 3-0, Nizozemkom Vanessom Nortan 2-1, Talijankom Caterinom Dreassi 3-1, Dankinjom Sofie Abild 1-0 i sudačkim preglasavanjem nad Egipćankom Aishom Muhamed nakon što u borbi nije bilo bodova. Finalni okršaj pripao je još jednoj egipatskoj karatistici Shymae Aboualyazed koja je pobijedila s minimalnih 2-1.

Od ostalih naših do četvrtfinala su stigli Ljiljana Pendić (-55 kg) i Ante Mrvičić (-84 kg), a u drugoj borbi repasaža do bronce zaustavljeni su Ana Lenard (-68 kg) i Enes Garibović (-75 kg). Na natjecanju Svjetske Serije A, koje je drugo natjecanje tijekom sezone nakon Svjetske Premier lige, ne računajući EP-a i SP-a, sudjelovalo je 1596 seniora iz 88 zemalja.

Linker
01. svibanj 2024 20:30