Ronald Gorsic / CROPIX
NJEGOV ZAŠTITNI ZNAK

VIDEO: HRVAT U LAS VEGASU BRUTALNIM NOKAUTOM OBRANIO TITULU Pogledajte udarac kojim je 'The Scorpion Sting' opravdao nadimak i oduševio svijet

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2018. 14:48

Final Fight Championship je konačno debitirao u svjetskoj borilačkoj prijestolnici Las Vegasu i oduševio fanove spektakularnim borbama. FFC 31 Night of Champions priredba održana u prekrasnoj Fight Dome dvorani u Rio All-Suite Hotelu i kazinu ponudila je popis borbi u tri različite discipline- MMA, kickboxing, boks, a svi mečevi bili su za titulu prvaka, piše Fight Site.

Glavna zvijezda FFC-a 31 bio je najbolji hrvatski kick boksač i dvostruki izazivač Gloryja, Mladen Brestovac (55-14-1) koji je brutalnim nokautom Jhonate Diniza (16-6-0) obranio naslov FFC prvaka teška kategorije. 34- godišnji Zagrepčanin je u trećoj rundi plasirao svoj “trademark” ubojiti lijevi “high kick” kojim je zaustavio protivnika i tako još jednom opravdao nadimak “The Scorpion Sting.”

Shkodran Veseli (83-18-1) okrunio se titulom FFC prvaka u velter kategoriji pobijedivši FrancoisaBang BangAmbanga (18-8-1) prekidom u četvrtoj rundi. Odličnom serijom udaraca “Albanski Ratnik” je Ambanga nakon 1:23 četvrte runde poslao u nokdaun iz kojeg više nije bilo povratka.

U boksačkom dijelu programa Shawn Miller (19-4-1) porazio je jednoglasnom odlukom sudaca DennisaMongooseMorrisa (14-3-1). Miller je u meču na deset rundi slavio ocjenama 100-90, 97-93, 97-93 čime je osigurao WBU cruiserweight pojas.

Titula velter prvaka bila je ulog i u jedinoj MMA borbi večeri. Ben Egli opravdao je reputaciju “submission” stručnjaka prisilivši na predaju Roberta Nevesa. Egli je do slavlja došao gušenjem s leđa nakon 3: 21 u prvoj rundi što mu je peta pobjeda ovim zahvatom.

FFC 31 Night of Champions prenosio se uživo na uglednoj televizijskoj mreži CBS Sports, a FFC je postala prva organizacija u povijesti Las Vegasa koja je u jednoj večeri objedinila mečeve u nekoliko sportova.

Linker
27. travanj 2024 08:20