screenshot youtube
PROBLEM SA ZDRAVLJEM

VIDEO: JEDAN OD NAJBOLJIH BORACA I BIVŠI UFC-OV PRVAK VIŠE NE MOŽE ŠUTJETI! ODGOVORIO NA PITANJE VRAĆA LI SE U OKTOGON 'UFC me ne može kontrolirati!'

Što se događa sa sada već bivšim UFC prvakom Georgesom St. Pierrom? Kanađanin je, podsjećamo, u prosincu odlučio napustiti svoj pojas radi zdravstvenih problema, no većina analitičara smatra da je to bio tek manevarski trik jer osvojenu titulu protiv Michaela Bispinga nije htio ponovno braniti. Cilj mu je, što i nije skrivao, bio povratak u velter kategoriju, što prema potpisanom ugovoru s UFC-om nije smio.
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 06. ožujak 2018. 16:09

U ponedjeljak je slavni borac napokon prekinuo medijsku šutnju koja je trajala još od abdiciranja trona pojavivši se u popularnom šou “The MMA Hour”, prenosi Fight site. Upitan o zdravstvenom stanju, Kanađanin odgovara da stvari idu na bolje…

“Puno mi je bolje. Uzimam lijekove, ali pravi pomaci su nastali kada sam počeo postiti. To mi je mnogo pomoglo. Većina simptoma je nestala i osjećam se puno bolje, no pritom sam izgubio mnogo težine. Ali sam jako, jako izrezan. Čini se kako je uzrok bolesti taj što sam pokušavao jesti jako mnogo, prisiljavao sam se da jedem kako bih podignuo tjelesnu masu, kada tome dodate stress i sve ostalo, mislim da je sve to loše utjecalo na moje tijelo. Učim iz svojih grešaka”, objašnjava GSP i tako kroz redove potvrđuje da bi se i u slučaju povratka vratio u nižu kategoriju do 77 kilograma, a ne u onu u kojoj ima ugovor s UFC-om.

Vraća li se ili ne? GSP nema konačan odgovor…

“Moram još čekati i vidjeti kakvo će biti moje stanje. Moram vidjedi koliko ću težiti i hoću li biti zdrav. I dalje uzimam llijekove, tako da trenutačno ne mogu odraditi meč. Siguran sam da bi mi se povratkom u taj režim vratio stres i sve ostalo što ide s tim i ja bih se ponovno razbolio. Tako da moram malo čekati i vidjeti kako će sve to dalje ići. Moram biti stabilan malo duži period vremena”, dodao je St. Pierre.

Ipak, njegovi fanovi mogu odahnuti. GSP još uvijek nije konačno odlučio da se više neće vratiti.

“Nisam i dalje zatvorio vrata borilačkoj karijeri. Također moram razmisliti u koju bih se težinsku kategoriju uopće mogao vratiti. Je li to srednja, velter ili laka. Toliko sam bio puta uspješan u velteru. Nitko ne kaže da se neću spustiti u velter i tamo napasti titulu, ali za sada, s obzirom da sam na kraju karijere, da bih se vratio mi treba nešto primamljivo. Moram ići u nešto što je za mene win-win situacija. To sam već puno puta ponovio, ali to je istina”, jasan je bivši prvak.

Očito je da kanadskog borca više ne zanima srednja kategorija, a hoće li se vraćati u velteru ili će se možda spustiti u laku i tamo tražiti super meč protiv Conora McGregora, tek je za vidjeti. Ono što je jasno jest da St. Pierre previše ne mari za UFC i njihove želje.

“Ja sam taj koji sam riskirao jer da sam izgubio, izgubio bih svoju ostavštinu. A UFC predsjednik Dana White možda nije sretan zbog svega, ali on me ne kontrolira. Možda je naviknut na rad s ljudima koje kontrolira, ali mene ne može kontrolirati. Ja ne ovisim o tome da se moram boriti. Ne trebam UFC da bih bio živ. To sam već vidio, tamo sam već bio, to sam odradio. Imam druge stvari koje nemaju veze s UFC-om, tako da se više nikada ne moram boriti, ako to ne želim”, objašnjava GSP i zaključuje:

“Trenutačno se ne mogu boriti, ali to se može jako brzo promijeniti. Ne znam. Možda će netko za par mjeseci osvojiti titulu i postati novi P4P kralj i to će me motivirati da se vratim. Tko zna?”

Linker
28. travanj 2024 17:58