Screenshot
NA ČIJOJ STE VI STRANI?

VIDEO: KONTROVERZNI ZAVRŠETAK POSVAĐAO ZVIJEZDE UFC-A Stipin protivnik ušao u žestoku raspravu u prijenosu uživo: To je ilegalan udarac i gotovo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2018. 19:01

Jeremy Stephens sinoć je slavio u glavnoj borbi UFC on Fox 28 priredbe, a način na koji je stigao do pobjede nad Joshom Emmettom podigao je dosta prašine. Iako je prilično dobro uzdrmao svog protivnika i dojam je da je prekid bio neizbježan, ‘Lil Heathen’ je u svom naletu izgleda zadao nekoliko ilegalnih udaraca, što definitivno baca mrlju na sam ishod, piše Fight Site.

Nakon što je snažnim lijevim krošeom poslao Emmetta u nokdaun, Stephens je navalio s ciljem da završi posao te u jednom trenutku zadaje nekoliko laktova koji završavaju na potiljku glave. Iako su udarci odsjeli tamo gdje nisu smjeli, mnogi su se složili da su tu završili zbog Emmettovog izmicanja te će rijetko koji sudac u takvoj situaciji dosuditi ilegalne udarce.

Ono što je ipak puno kontroverznije u cijeloj priči je koljeno koje je Stephens uputio u glavu dok je Emmett još uvijek bio u poziciju u kojoj takav udarac nije dozvoljen. Iako je u početku bilo puno dvojbe oko toga je li koljeno uopće pogodilo borca iz Alpha Male tima, snimke iz nešto boljih kuteva pokazuju kako je do kontakta došlo. Mišljenja su podijeljena oko toga je li postojao kontakt prilikom upućivanja udarca, no čini se da je vjerojatno i tu Emmett lagano okrznut, no kontakt je zato definitivno postojao prilikom spuštanja Stephensovog koljena.

Iako bi ishod teško bio drugačiji, Daniel Cromier u javljanju uživo po završetku meča nije propustio ustvrditi da se Stephens ovoga puta izvukao, dok je njegov kolega iz studija, u ovo slučaju Dominick Cruz, nije dijelio to mišljenje.

I tu kreće žestoka rasprava… Naime, bivši prvak iz bantama, inače i Stephensov timski kolega, u jednom je trenutku ustvrdio da bi to koljeno, da je sjelo, opasno ozlijedilo Emmetta.

“Nije ga ozlijedilo, ali nije ni trebalo. Sve dok ga je udarilo, to je bilo ilegalno. Ne mora ga ozlijediti. Čim dođe do kontakta, to je ilegalan udarac i gotovo je”, uzvratio je DC na što je Cruz uporno tražio da mu pokaže trenutak u kojem je došlo do kontakta.

Nakon nekoliko pregledavanja snimke obojica su ostala pri svom mišljenju. Dok s jedne strane Cruz tvrdi kako je kontakt postojao tek pri spuštanju koljena, Cormier tvrdi da se bilo kakav kontakt koljenom u ovakvoj situaciji mora smatrati ilegalnim, pa čak i kada djeluje potpuno bezopasno.

“Nemoj misliti da imam nešto protiv Jeremyja Stephensa, jer nemam”, nastavio je DC, a Cruz na to u jednom trenutku uzvraća i s tim da koljeno ne može biti ilegalno, ako ga sudac takvim ne proglasi.

Rasprava se neko vrijeme vrtjela u krug, a poluteškaški prvak je u jednom trenutku napravio i usporedbu s pljačkom banke nakon koje se uspješno izvučete.

Čitavu prepirku UFC-ovih zvijezda, u ovom slučaju i analitičara, prenosimo vam u nastavku članka.

Na čijoj ste vi strani?

Linker
04. svibanj 2024 22:25