Twitter
SRAMOTA NAD SRAMOTAMA

VIDEO: NEVIĐENI SKANDAL TRESE RUSIJU Uživo emitirali MMA borbe djece, legenda bijesna: 'Ono što se dogodilo u Groznom je neprihvatljivo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2016. 14:02

Legendarni ruski MMA borac, Fedor Emelianenko žestoko je osudio skandalozne borbe djece do 10 godina koje su uživo emitirane na čečenskim televizijama, a osim njega na noge su se digli i neki ruski političari.

- Ono što se dogodilo u Groznom je neprihvatljivo i nitko to ne može opravdati. Pred nasmijanim odraslim osobama djeca su se međusobno udarala. Pa, zar je zbilja toliko važna organizacija spektakla na račun dječjeg zdravlja - govorio je Emelianenko.

Na Fedorove osude reagirao je i predsjednik kluba Ahmatov koji je i organizirao ovu užasavajuću priredbu.

- Ma tko je on da daje ocjenu o našim borbama i turniru? Otkada je on to postao borac za pravdu. Neka se radije sjeti svoje posljednje borve u kojoj je na svoju sramotu izgubio bitku i bio pretučen naočigled cijelog svijeta.

Čitava priča i skandal stigao je i do samog ruskog vrha i predsjednika Putina.

- Ako je ovo sve istina i ako je prikazano na TV-u onda se odgovarajući nadzorni organi moraju pozabaviti ovim događajem - rekao je glasnogovornik predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.

U raspravu se uključila Putinova opunomoćenica za prava djece Ana Kuznjecova.

- Smatram svojom dužnosti ispitati legitimnost organiziranja turnira, legitimnost njegovog prikazivanja na televiziji, nanošenje ozljeda djetetu, i provjeriti u kojoj mjeri je održavanje takvih borbi sustavna pojava.

Linker
04. svibanj 2024 13:19