Screenshot
JAVNO GA PROZVAO

VIDEO: NOVI PRVAK POSLAO JASNU PORUKU VELIKANU: 'TATICA SE VRATIO, DC!' 'Kakav to borac ostavlja svoj pojas jer se netko drugi vratio kući?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. prosinac 2018. 12:55

Jon Jones se vratio te je ponovno UFC prvak poluteške kategorije. Savladao je Alexandera Gustafssona u jednom od svojih najboljih nastupa u karijeri, a evo što je o tome rekao.

Puno se očekivalo od ove borbe, velikim dijelom zbog toga što je ona iz 2013. godine bila vrlo uzbudljiva, a dijelom jer nitko nije došao blizu kao Alexander Gustafsson da Jona Jonesa savlada. Ipak, ta prva borba bila je za Jonesa ono odakle je izvukao lekcije te je sve ovog puta izgledalo puno jednostavnije za njega. Možemo čak reći kako je do pobjede došao rutinski, a odmah nakon borbe je u kavezu prokomentirao kako je u tome uspio, piše Fight Site.

“Postojala je velika razlika između ove i prve borbe. Onda sam mu bio unutar njegovog udaračkog dosega. Ovog puta sam cijelo vrijeme bio svjestan distance, znao sam koliko smo daleko. On je bacao dobre kombinacije, ali vidjeti ćete da gotovo ništa nije sjelo na moje lice. Cijelo vrijeme znao sam gdje sam i jako sam dobro razumio njegov način borbe”, ispričao je Jones odmah u kavezu što je bilo drugačije od prve borbe, odnosno što je u njoj prepoznao, a sada u potpunosti iskoristio.

Pohvalio je svoj tim i način na koji su ga pripremili, a onda je došlo na red prozivanje potencijalnog idućeg protivnika, odnosno Jones je upitan što vidi kao svoju iduću borbu.

“Znam da postoji čovjek koji sebe naziva dvostrukim prvakom. No, nije mi jasno kakav to borac ostavlja svoj pojas jer se netko drugi vratio kući. Tatica se vratio, DC. Dokaži fanovims da si pravi prvak. Dođi osjetiti to, tu sam i čekam te, dođi vratiti svoj pojas”, poručio je Jones svojoj najvećoj nemezi, koja na ovo sigurno neće ostati ravnodušna.

Malo nakon toga, Jones je izjavu dao i iz backstagea, gdje je progovorio o svome povratku i svemu što je on donio.

“Osjećao sam se sjajno samo zbog toga što sam opet ovdje. Onda sam znao da će ti biti to, znao sam da ću pobijediti, znao sam da ću završiti borbu. Nisam znao kako, ali sam toga bio svjestan. Bitno je bilo zadržati mirnoću, a to sam uspio uz pomoć Boga, bez kojeg ne bih mogao ništa i bez kojeg je pitanje bih li preživio prošlo ljeto”, rekao je, dodavši još nešto o završetku borbe.

“Bio sam jednostavno uvjeren u to kako ću ga završiti, osjećao sam to. Bila je to čista vjera”, rekao je Jones, a onda je i ovdje dobio pitanje o Cormieru: “Koga da drugog prozovem? DC je borac najvišeg nivoa, teškaški je prvak svijeta i mnogi žele vidjeti našu treću borbu. Tako da sam odlučio malo raspaliti situaciju, no iskreno me nije briga za borbu protiv Cormiera.”

Jones je dodao kako ima samo jednu misiju ispred sebe, a to je da ostane u formi i spreman za sve što se može pojaviti ispred njega. Ne namjerava birati protivnike i rekao je kako će se boriti protiv onoga tko je idući. Kada će to biti, također mu nije bitno.

Linker
02. svibanj 2024 10:01