Screenshot
ZASTRAŠUJUĆE

VIDEO: OVO NIJE GUŠENJE, OVO JE MUČENJE! Pogledajte dramatičan i mučan kraj borbe koji je izazvao kontroverze i podijelio svijet

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2018. 17:18

Na programu UFC Fight Night 128 eventa održala se jedna borba koja je ponudila puno uzbuđenja, ali i kontroverznu završnicu. Naime, sama odluka koja je donijela pobjednika, podijelila je MMA javnost, piše Fight Site.

U pitanju je borba s uvodnog programa, koji su odradili Merab Dvalishvili i Ricky Simon, a Gruzijac je kroz većinu ove vrlo uzbudljive i aktivne borbe bio bolji i konkretniji borac. Minutu prije kraja odlučio je pokušati borbu mirno privesti kraju, a do toga je namjeravao doći putem rušenja. Uspio je srušiti Simona, no u procesu ovaj hvata njegov vrat i 45 sekundi prije kraja počinje raditi pritisak na čvrstu giljotinu.

Dvalishvili je na sve moguće načine pokušavao ostati u borbi, cijelo vrijeme je udarao nogama, da bi desetak sekundi prije kraja čak i palcem pokazao kako je dobro. Ipak, odmah nakon toga njegove ruke padaju na pod, iako i dalje nogama radi isti proces. Odmah po znaku sirene za završetak borbe, Simon pušta njegov vrat, a ovaj sekundu ili dvije ostaje ležati bez ikakve reakcije, da bi se onda pribrao i krenuo komunicirati sa sucem.

Sudac tada savjetuje Gruzijcu na ostane na podu te poziva liječnike u kavez. Usporena snimka otkriva kako je Dvalishvili ostao bez svijesti tijekom gušenja, no sudac nije prekinuo borbu i tu zapravo nastaju upitnici. Ipak, atletska komisija, zajedno sa sucima izvan ringa, među kojima je bio Marc Goddard, odlučila je kako je u borbi došlo do prekida i u zraku je ruka Rickya Simona. Bruce Buffer je pročitao tehnički nokaut, da bi kasnije Goddard obrazložio kako je u pitanju “technical submission”, odnosno tehničko prisiljavanjem na predaju (iako taj izraz zapravo ne dočarava situaciju na pravi način). U svakom slučaju, Ricky Simon pobjednik je ove borbe, a u videu možete vidjeti što se to zapravo dogodilo.

Linker
03. svibanj 2024 07:19