screenshot
'BIO JE OVO JEDAN VELIKI CIRKUS'

VIDEO: POZNATI NOVI DETALJI IZ SKANDALA O KOJEM BRUJI CIJELA REGIJA 'Sve je od starta izgledalo čudno, nismo imali nikoga tko bi nam išta objasnio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2018. 13:05

Povodom pravog skandala koji se jučer dogodio u Beču, porazgovarali smo s Ahmedom Vilom, borcem žestoko oštećenim na eventu promocije Vendetta, koji nam je iznio cijelu svoju priču, od toga zašto je prihvatio borbu, preko toga kako je sve tamo izgledalo, ali i onoga što je dogodilo nakon borbe, piše Fight Site.

23-godišnji Ahmed se dugo nije borio te je odlučio prihvatiti ovu borbu, iako je imao jako dobar primjer što se može dogoditi na malim promocijama u Austriji. Svi se sjećamo kako je pokraden njegov timski kolega iz Pretoriana, Dževad Muftić, no potreba za borbom bila je takva da se upustio u ovu avanturu. Objasnio je gdje je zapravo prelomio nakon što je došla ponuda.

“S obzirom da sam u prošlih godinu dana doživio situaciju da nekoliko protivnika odbija boriti se protiv mene, odlučio sam prihvatiti borbu bilo gdje, samo da vratim aktivnost nastupa. S obzirom da nije sigurno hoću li dobiti vizu za Irsku, odlučio sam se boriti i na Vendettinom eventu, iako sam imao poprilično jasnu sliku o kakvoj se organizaciji radi. Znam da se na tim “eventima” ne može pobijediti odlukom, ali sam bio siguran da ću borbu završiti prekidom. Prekid znači pobjeda ili bi barem trebao”, napisao je Ahmed na Facebooku, nakon čega smo ga odlučili kontaktirati i saznati dodatne informacije o svemu što se događalo u Beču. Kao prvo nas je zanimalo kako je uopće izgledao dolazak, odnosno kakav je organizator imao odnos prema sudionicima eventa.

“Prijem od početka nije bio onakav kakav bi smo očekivali. Kada smo došli u hotel, odmah su nas tražili da dođemo na vaganje i sve je od starta izgledalo čudno. Na dan borbe nismo imali nikoga tko bi nam išta objasnio. Nismo znali u koliko sati gdje trebamo biti, nismo znali gdje su naše svlačionice. Marko Burušić je tako završio u istoj svlačionici kao protivnik. Nismo znali što se događa, eto kakva organizacija je u pitanju. Doslovno ih je boljela briga, gledali su samo na svoje borce, izuzetno su neprofesionalni. Sve je ovo bio jedan veliki cirkus”, otkrio je te je nastavio o razlici između onoga što vidi publika i onoga što se događa iza scene:

“Dvorana je bila puna, bilo je sigurno preko tisuću ljudi i sve to tamo izvana djeluje super, produkcija je dobra i sve izgleda kao da je promocija sve napravila kako treba. A ono što se događa iza, to je smiješno, na rangu neke amaterske organizacije.”

Naime, Ahmed se borio s borcem iz tima čiji je trener zapravo organizator cijelog Vendetta eventa. Već tu je bilo jasno kako ovdje neće biti sve po pravilima, a Ahmed je dodao još nešto o samoj spomenutoj osobi.

“Vlasnik kluba u kojem on trenira, vlasnik promocije i vlasnik moto udruženja koje je zapravo bilo organizator eventa. To je kao da sam ja organizator i stavljam moje borce da nastupaju te da ja donosim sve odluke. Cijeli event bio je pun prodanih borbi i lažnih boraca”, nastavlja mladi borac svoju priču.

Nakon toga smo prešli na ono što se događalo u borbi. Ahmed je iznio cijelo svoje detaljno viđenje odvijanja borbe u kojoj je došao do pobjede, ali koja mu je jednostavno oteta. I to dva puta! No, pokušati će do nje doći pravnih putem.

“U prvoj rundi sam uhvatio trokut, a ja znam da je moj trokut kraj, iz mog trokuta se borci ne izvlače, a ovom je glava samo kliznula van. To nije moguće bez da se nečim namazao, tako da je sigurno koristio vazelin. Također je imao namazane noge da bi mi se otežalo bacanje. Ipak, uspio sam mu uhvatiti polugu na ruci, a on je počeo vrištati. To se gleda kao verbalna predaja, ali sudac nije reagirao na to. Nakon runde su mu dozvolili da oko dvije minute leži na podu, gdje se držao za ruku i nekako je ušao u drugu rundu”, objasnio je događanja iz prvih pet minuta, da bi onda nastavio:

“Druga runda počinje, ja napadam, udaram ga koljenom u glavu i pravim mu posjekotinu. Počeo je obilno krvariti, liječnici ulaze u kavez, žele prekinuti borbu, no ovi ne dozvoljavaju. Borba se nastavlja iz iste pozicije, ja brzo dolazim do pune giljotine i počinjem ga gušiti. Iz takve giljotine nema izlaza, to je već tada bila gotova borba. Ubrzo vidim kako su mu noge klonule, sudac je bio s te strane, vidio je kako mu je ispao štitnik za zube i prekinuo je borbu. Ja bih iskreno volio da je pustio još malo, da momak fino zaspe pa da nemamo nikakvih sumnji oko pobjede. Iako, i ovako znamo tko je pobijedio u ovoj borbi.”

Ahmed je napustio kavez prije nego se borba nastavila, a organizator je govorio kako će se dogoditi “no contest”, odnosno poništena borba. Nakon svega što se događalo, moramo priznati da nam je čudno da nije izjavio kako će se to brojati kao Ahmedova predaja i pobjeda njegovog borca. No, vjerojatno je i sam bio svjestan kako bi u tom slučaju skandal bio još veći. Osim toga, Ahmed nam je sam otkrio nešto o toj osobi i njegovom stavu prema organizaciji eventa.

“Na kraju smo razgovarali sa sucima, slučajno smo se našli u restoranu nakon eventa. Posjedujemo snimak gdje oni govore kako sam ja pobijedio, a da je organizator njima rekao kako je on taj koji postavlja pravila te da ga ne zanimaju suci niti išta slično.”

Na Ahmedu je da proba ovo progutati i zaboraviti, barem na neko vrijeme, jer ga čeka borba u Irskoj te se nadamo da nećemo biti problema oko tog eventa. Ukoliko se Ahmed tamo pojavi, vjerujemo da će biti sve u redu. Na otoku, kako onom britanskom, tako i onom irskom, ove su stvari ipak malo bolje dovedene u red.

Linker
03. svibanj 2024 06:10