Screenshot: Twitter
REAKCIJE NAKON MEČA

VIDEO: VELASQUEZ OGORČEN NAKON PORAZA 'Nije me ni dotaknuo, popustilo mi je koljeno' PREDATOR TVRDI 'Pogledajte snimku, isključio sam ga aperkatom'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 12:40

Kao da je uklet… Cain Velasquez zaista nema sreće s velikim mečevima u velikim premijerama na američkim nacionalnim TV kućama. Prije mnogo godina je predstavljao UFC s Dos Santosom ispred FOX-ove publike, sada je istu stvar trebao odraditi s Francisom Ngannoum. Prvi put je nokautiran samo nešto više od jedne minute, ovaj put je sve trajalo tek 26 sekundi, piše Fighsite.hr.

“Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Imao sam sjajan pripremni kamp. Osječao sam se sjajno uoči meča, bio sam opušten. Napravio sam krivi korak s lijevom nogom i osjetio sam da je nešto puknulo, već sljedeći korak nije izdržalo. Ne mogu vjerovati da mi je koljeno tako otišlo. Bio sam na 100 posto kada sam ulazio u meč, bio sam 100 posto zdrav. Ne mogu vjerovati da mi se dogodila ova ozljeda, teško mi je. Ali ovo je takav sport, ovakve ozljede se događaju. Frustrirajuće je”, izjavio je vidno razočarani bivši prvak na press konferenciji poslije prve UFC on ESPN priredbe.

Novinare je zanimalo je li se radilo o nokdaunu pa ozljedi ili je bila u pitanju samo ozljeda koljena?

“Bilo je u pitanju samo koljeno. Nije me niti dotaknuo, bilo je to jebeno koljeno. Osjetio sam kako me koljeno izdalo i to je bilo to”, odgovara Velasquez i dodaje da je sudac dobro odlučio kada je prekinuo meč.

“Bilo je u redu jer je sudac vidio kako mi je koljeno popustilo. Njegov posao je pobrinuti se da smo zdravi. Sudac je dobro napravio, dobro je postupio.”

Dobra vijest za fanove Caina Velasqueza jest da ne razmišlja o mirovini, barem ne dok ne čuje što se zapravo dogodilo s njegovim koljenom!

“Vidjet ćemo što će se dogoditi. Znajući što sam učinio u ovom pripremnom periodu, bio sam jako spreman. Bio sam pun samopouzdanja i osjećao sam se sjajno. Ali ta frikava nesreća, da ovo je frustrirajuće. Provjerit ću što je s koljenom, ali idemo dalje. Imam još dosta toga za dokazati”, objašnjava Velasquez i zaključuje:

“Vidjet ćemo što će liječnici reći. Kažem ponovno, radim sve u najboljoj namjeri. Ako mislim da ne mogu biti najbolji, neću se s time baviti. Ali u ovom kampu se nisam tako osjećao. I zato je ovo posebno frustrirajuće. Žao mi je i ljudi koji su vjerovali u mene, htio sam im toliko toga dokazati. I meni je teško, ovo je jako nesretna situacija.”

Bivši prvak je još jednom novinarima opisao ozljedu maknuvši sve sumnje da je bio u nokdaunu!

“Osjetio sam bol u sredini koljena. Meniskus, prednji križni ligament vjerojatno. Tamo negdje. Nisam osjetio da sam stabilan na nogama. Vidio sam udarce Ngannoua, vidio sam njegovu brzinu, ali na videu je sve to izgledalo puno brže, u realnosti sam se osjećao dobro u kavezu. Vidio sam njegove udarce, mogao sam ih izbjeći i čak ga okrenuti, ali onda se dogodila nesreća.”

Ngannouova strana priče

Od kada je stigao u Phoenix na početku tjedna borbe, “Predator” se doimao odlično raspoložen i mentalno sjajno spreman. Nije bilo nikakvih naznaka krize koju je prolazio nakon teškog poraza od Stipe Miočića. To je potvrdio nakon najveće pobjede u profesionalnoj karijeri!

“Sretan sam. Iz nekog razloga sam bio sretan čitav tjedan. Osjećam se dobro, uživao sam u borbi. Zadovoljan sam kako je sve završilo. Veselim se budućnosti, meču za titulu”, izjavio je Francis Ngannou na početku press konferencije.

Je li ovo dovoljno da još jednom dobije šansu napasti pojas UFC prvaka?

“Mislim da je meč za titulu sljedeći. Pobjeda nad Cainom Velasquezom mi to mora donijeti”, odlučan je Kamerunac.

Upitan smatra li da je ozljeda Velasqueza bila sretna okolnost za njega u ovom meču, Ngannou ima potpuno drugačiju teoriju. On smatra da je udarac kumovao ozljedi…

“Ne, zato što je koljeno puklo nakon što sam ga čisto udario aperkatom. Pogledajte snimku, možete se i sami uvjeriti, koljeno mu je popustilo zato što je bio bez svijesti, isključio sam ga aperkatom.”

Koliko je jak bio aperkat prema Kameruncu?

“Nisam ga osjetio u tom trenutku jer sam bacio velik broj udaraca zaredom, izbjegavao sam pritom njegove udarce. Kada je pao, znao sam da sam ga uzdrmao. Radilo se o načinu na koji je pao. Onda sam krenuo udarati ga i sudac je prekinuo meč.”

Novinare je zanimao i kroše koji je dotaknuo Velasqueza po čelu…

“Ne, taj ga nije uzdrmao, ali aperkat jest. U borbi nisam shvatio, ali pogledao sam snimku i vi ste ga pogledali. Kratak aperkat je pogodio i on je pao, radi toga mu je stradalo koljeno.”

Sada kada je svladao drugog hvača zaredom, “Predator” je uvjeren da je titula njegova!

“Cain je bio hrvač, Curtis Blaydes je bio hrvač. Tako da sam svladao mnoge hrvače. Uvijek će pokušati hrvati protiv mene, ali ja imam odgovor.”

Linker
23. travanj 2024 23:10