Foto: Jaki Franja / CROPIX
OZBILJNA PRIJETNJA

ZAGUŽVALO SE U RINGU Nakon skandala sa sucima u Riju 2016, boks je zadobio novi udarac: Prijeti mu isključenje s Olimpijskih igrara!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. veljača 2018. 20:56

Zagužvalo se u ringu. Nakon skandala sa sucima na OI u Riju 2016, pa prinuđene ostavke jednog predsjednika AIBA-e (Međunarodnog boksačkog saveza) zbog više od 10 milijuna eura manjka u blagajni, a onda i izbora za novog čelnika čovjeka koji je jedan od vodećih krijumčara heroinom u središnjoj Aziji, zbog čega je već otvoreno negodovao Međunarodni olimpijski odbor, boks je sada zadobio i novi udarac. Naime, prijeti mu isključenje iz obitelji olimpijskih sportova! Ovog je puta prijetnja doista ozbiljna.

- Međunarodni olimpijski odbor ima pravo razmotriti mogućnost isključivanja boksa s programa Olimpijskih igara mladih 2018. u Buenos Airesu i Olimpijskih igara u Tokiju 2020. - izjavio je Thomas Bach, predsjednik MOO-a, i nastavio:

- Iznimno smo zabrinuti zbog vodstva AIBA-e. Na ovu odluku utječe i suđenje na boksačkim natjecanjima, a o tome smo već razgovarali u prosincu 2017. i zatražili više informacija. Još uvijek istražujemo to pitanje.

Linker
29. travanj 2024 12:59