Na fotografiji : Bruna Vuletic (desno) vjezba s Marijom Stetic
 / Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
VELIKI USPJEH

ŽETVA MEDALJA ZA HRVATSKI TAEKWONDO NA EUROPSKOM PRVENSTVU Štetić i Razić osvojili bronce, Brečić se bori za zlato

Dan nakon osvojene zlatne medalje Kristine Tomić novi veliki uspjeh za hrvatski taekwondo na Europskom prvenstvu u Rusiji
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2018. 17:12

Hrvatska taekwondo reprezentativka Marija Štetić osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu u ruskom Kazanju u kategoriji do 57 kg, nakon što je u polufinalnoj borbi poražena od Turkinje Hatice Kubre Ilgun tek 'zlatnim bodom' u 4. rundi.

Na putu do polufinala članica zagrebačkog TK Dubrava pobijedila je u 1. kolu Šveđanku Jennifer Agren, potom je u drugom kolu bila bolja od Belgijke Raheleh Asemani, da bi u četvrtfinalu svladala kolegicu iz reprezentacije i članicu splitskog TKD Marjan 19-godišnju Brunu Vuletić te na taj način osigurala najmanje brončano odličje.

U izjednačenom dvoboju s Turkinjom Ilgun, nažalost, nije se uspjela probiti do finala i borbe za zlato.

Medalje za Brečića i Razića

Još dvije medalje za Hrvatsku osigurali su naši taekwondo reprezentativci Lovre Brečić i Deni Andrun Razić na Europskom prvenstvu u ruskom Kazanju, gdje su se u kategoriji do 63 kg borili za mjesto u finalu, a u toj je polufinalnoj borbi pobjedu odnio Brečić i plasirao se u finale.

Tako je Deni Andrun Razić, član zagrebačkog TK Osvit, osvojio brončano odličje, a član splitskog TKD Marjan, Lovre Brečić će se boriti za naslov europskog prvaka protiv Turčina Hakana Recbera.

Linker
03. svibanj 2024 15:34