REUTERS/Danny Moloshok
HALL OF FAME

AMERIČKA ZVIJEZDA BORILAČKIH SPORTOVA U UFC-ovoj KUĆI SLAVNIH Atraktivna fajterica u potpunosti zaslužila ovo priznanje

Piše: Fight SiteObjavljeno: 11. lipanj 2018. 10:28

UFC je jučer, tijekom emitiranje UFC 225 eventa, objavio novo ime koje će u srpnju ove godine biti uvršteno u Kuću slavnih slobodne borbe, odnosno UFC-a. To je Ronda Rousey!

Ovaj izbor nikoga ne treba čuditi i svakako je bio očekivan, jedino je možda iznenađenje da su iz UFC-a već sada odlučili povući taj potez, dok je Rousey još uvijek aktivna sportašica. Naravno, ne u MMA-u te su šanse da se vrati u njega apsolutno minimalne, prenosi Fight Site.

Nije problem nabrojati sva postignuća kojima je Rousey zavrijedila ovo priznanje, iako će neki uvijek govoriti kako nije imala pravu konkurenciju. No, Ronda Rousey je zapravo uvela ženski MMA u UFC, a nakon toga i u mainstream, a pored toga svega je uspjela postati globalna zvijezda. Bila je prva osoba iz MMA-a koja je uspjela doći do milijunskog broja pratitelja na Instagramu, a trenutno je na preko deset milijuna. Od osoba iz MMA-a, više od nje ima tek Conor McGregor, koji je na 23 milijuna, dok je idući borac, Khabib Nurmagomedov, tek na četiri i pol. Prijenosi njenih borbi postizali su milijunsku prodaju, što je uspijevalo tek nekolicini boraca, a sve do dolaska Conora McGregora, upravo su proizvodi s njenim likom bili najprodavaniji u UFC fan shopu.

Što se tiče rezultata, do skora 12-0, uključujući šest pobjeda u UFC-u, došla je s 11 prekida u prvoj rundi i tek jednim u trećoj. Poražena je samo dva puta, prvo na UFC 193, kada joj je Holly Holm oduzela titulu te na UFC 207 od Amande Nunes, kad titulu nije uspjela vratiti. Njenih pet uspješnih obrana titule rekord su ženskog MMA-a, koji se neće lako srušiti, posebno uz činjenicu da su sve pobjede ostvarene prekidom. Trag koji je ostavila u UFC-u je neizbrisiv i svakako je MMA legenda i iz tog razloga je zasluženo pronašla svoje Hall of Fame mjesto, koje će službeno postati 5. srpnja na inauguraciji.

Linker
25. travanj 2024 16:35