50 Cent
 REUTERS/Steve Marcus / REUTERS
PONUDA 50 CENTA

AMERIČKI REPER DAO OZBILJNU PONUDU NURAMGOMEDOVU KOJI SVE MANJE VJERUJE U UFC 'Platit ću Khabibu dva milijuna dolara da dođe u Bellator'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 17. listopad 2018. 10:44

Prošlo je već više od tjedan dana kako se dogodio skandal koji je potresao UFC, a prašina se i dalje ne spušta. Habib Nurmagomedov (27-0) i Conor McGregor (21-4) su prema odluci Sportskog povjerenstva Nevade zaradili privremene dvotjedne suspenzije sve do novog sastanka 24. listopada gdje će obojici biti utvrđena sudbina, no daleko više se iščekuje odluka koja će biti izrečena Dagestancu za napuštanje oktogona i napad na Irčeva prijatelja Dillona Danisa.

Nurmagomedov odrađuje česte razgovore za novinare nakon svoje povijesne pobjede, a jedan od najzanimljivijih mogli smo čuti ovog vikenda za moskovski Channel One u kojem Rus izjavljuje kako i dalje vjeruje da je UFC inscenirao McGregorov napad na autobus pun boraca. Ukoliko se ta tvrdnja ikad dokaže kao istinita, UFC-u će prijetiti drastične sankcije, a Habib ima zaista dobre argumente, no ne i dokaze.

Insceniran napad

- Moje je mišljenje da je napad na autobus bio organiziran uz pomoć UFC-a. Ne mogu ih optuživati sa stopostotnom sigurnošću, ali bih rekao da sam 70 posto uvjeren u to. Sve se dogodilo unutar maksimalno dvije minute. On je tamo stigao sa svojim kamerama i PR ekipom. Postoji tu još jedna bitna činjenica: Barclays je jako velika arena, dvorana za 20 tisuća ljudi, ali on je točno znao gdje se nalazimo. Kako? I kako je ušao s grupom od 20, 30 ljudi? Ma dajte... Ja sam sportaš, ali sam i dobro educiran. Moj mozak radi poprilično dobro nakon 15 godina koliko se bavim borbom - obrazložio je svoje sumnje prvak lake kategorije.

Uz sumnje koje ima, Nurmagomedov je poslao i ultimatum UFC-u da će dati otkaz ukoliko otpuste njegova prijatelja i UFC borca Zubajru Tuhugova koji je, podsjetimo, uskočio u oktogon i počeo udarati McGregora dok se Habib sučeljavao izvan oktogona. Ovaj ultimatum uočio je član investitorske ekipe Bellatora i legendarni američki reper Curtis Jackson, poznatiji kao 50 Cent te je na svojem Instagram profilu ponudio primamljivu ponudu ruskom dvojcu primijetivši kako UFC ne poštuje ljude koji se zauzimaju za sebe i svoju tradiciju.

“Mislim da nije u redu to što UFC radi Habibu, istu stvar nisu napravili McGregoru. Ja ću mu platiti 2 milijuna dolara u gotovini danas ako se dođe boriti za mene u Bellator. Zubajra je također dobrodošao”, stoji u objavi 50 Centa.

Dođi u Dagestan

Habib nije dugo oklijevao ni pokušao ignorirati ponudu napisavši samo “pošalji mi lokaciju”, a 50 Cent je na to, pretpostavivši da je UFC prvak ponudu shvatio kao šalu, samo naglasio da je “mrtav ozbiljan”. Nurmagomedov je zatim iskazao poštovanje i zahvalu američkom reperu.

“Ako želiš vidjeti gdje se rađaju pravi muškarci, pozivam te u Dagestan. A kad ja budem u SAD-u, dat ću ti odgovor po pitanju ponude. Hvala ti na podršci, pravi si čovjek”, zaključio je Habib nesvakidašnji javni dijalog.

Ova ponuda iz Bellatora ne čini se nimalo bezazlenom, pogotovo ako uzmemo u obzir riječi bivšeg UFC borca, te stručnog MMA komentatora Brendana Schauba koji prema svojim privatnim izvorima tvrdi da će suspenzija za Habiba biti u od 12 do 18 mjeseci, što bi vjerojatno bili dovoljno predsjedniku Dani Whiteu da skine pojas s Dagestanca. Svijet slobodne borbe nikad još nije s tolikim nestrpljenjem čekao odluku Sportskog povjerenstva Nevade, karijere i milijuni leže na leđima njihove izreke.

Linker
19. travanj 2024 09:48