screenshot youtube
BIO JE NA SAMOM VRHU

APSOLUTNA HRVATSKA BORILAČKA LEGENDA KOJA JE U RING ULAZILA S NAJVEĆIMA NA SVIJETU OTKRILA 'Nećaka sam pripremao kada je iz Hajduka prelazio u Dinamo'

SINIŠA ANDRIJAŠEVIĆ Jedan od najvećih hrvatskih boraca i izbornik kickboxing reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu u Bratislavi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. listopad 2018. 14:33

Siniša Andrijašević (50) izbornik je hvatske kickboxing reprezentacije na Europskom prvenstvu u Bratislavi. Bio je jedan od najboljih hrvatskih boraca uopće, nastupao je na K-1 natjecanjima u Japanu, borio se protiv velikih boraca poput Petera Aertsa i Jerome Le Bannera. Bio je amaterski prvak svijeta, profesionalni prvak svijeta, europski prvak... Znate li koliko je puta bio najbolji profesionalac na Globusu? Čak 12 puta! Uglavnom, Siniša je borilačka legenda.

- Karijera mi je stvarno bila bogata, osvojio sam praktički sve što se moglo osvojiti. U Japanu sam se borio od 1998. do 2000-te godine, najbliže sam bio osvajanju kad sam od velikog borca Petera Aertsa izgubio u polufinalu, on je pet puta osvajao taj turnir - priča nam Andrijašević.

Zanimljivo, trebao se u svoje vrijeme ogledati u borbi s Cro Copom, legendarnim Mirkom Filipovićem.

- Nikad nije došlo do naše borbe, oni su odustali, nikad nisam saznao iz kojeg razloga. Oba smo bili teška kategorija, ja sam želio taj meč, kako bi tada saznali tko je najbolji u Hrvatskoj, ali eto, nikad do njega nije došlo. Imali smo nekakav dogovor oko te borbe, ali Mirku i njegovoj ekipi to vjerojatno nije bilo u interesu. Čak sam s njegovim menadžerom dogovorio i financijsku stranu, ali na kraju nikad se nisu javili.

Nikad se nije borio u MMA, slobodnoj borbi u kojoj se koriste kombinacije velike većine borilačkih vještina.

- Nije me to zanimalo, kickboxing, K-1 je uvijek bio moj sport, gdje se vještinom i talentom protivnika šalje na pod.

Siniša ima i velike poveznice s nogometom. Brat mu je nekad poznati nogometaš Hajduka, Monaca, Celte Vigo i Rayo Vallecana, Stipe Andrijašević, a stric je Franka, bivšeg nogometaša Hajduka, Dinama, Lokomotive, Rijeke, današnjeg igrača belgijskog Genta. Izbornik kickboxing reprezentacije otkrio nam je jednu tajnu...

<regije>
Solin, kickboxing, K-1 , Sinia Andrijaeviæ, izbornik 2010.
Snimio: MIro Podrug
Miro Podrug /

- Baš sam ja pripremao Franka kad je prelazio iz Hajduka u Dinamo! Trebali su mu kondicijski treninzi.

Franko Andrijašević bio je jedan od glavnih igrača Rijeke koja je uzela naslov i prekinula dugu dominaciju Dinama. Uz obitelj Andrijašević uvijek se veže riječ - prvak. Kad se radi o njegovom sadašnjem izborničkom poslu, koji traje već skoro osam godina, Siniša kaže:

- Ova naša reprezentacija koja je stigla na Europsko prvenstvo u Bratislavu je najjača do sada! Zato sam veliki optimist, uvijek smo bili u dosta finala, uzimali zlata, oko vrata vješali devet-deset medalja. S obzirom na kvalitetu borkinja i boraca koji su stigli u Bratislavu, zaista bi moglo biti jako dobro na ovom prvenstvu.

Glavnina najboljih borkinja i boraca dolazi iz - Splita! Grad pod Marjanom jest najjači borilački grad u Hrvatskoj, iz kojeg dolaze najkvaliteniji borci.

- Dalmacija je takva, mi tučemo iz dišpeta!

Kaže nam Andriješević da je klub borilačkih sportova Pit bull prava industrija za proizvodnju kvalitetnih boraca.

- Osim Pit Bulla, tu su Mornar, Ameno... Moj klub se zove Thunderman Gym, ali ja treniram samo rekreativce. U Splitu se sjajno radi kad je u pitanju kickboxing, a ja naravno pomažem gdje god stignem - zaključio je Siniša Andrijašević.

Linker
15. travanj 2024 18:57