NE SVIĐAJU MU SE POTEZI POSLODAVCA

BIVŠI UFC-OV PRVAK NAJAVIO TUŽBU PROTIV ORGANIZACIJE Colby Covington jasno poručio: 'Ako žele biti cirkus i korumpirani biznis, OK…! Ja neću odustati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2019. 19:04

Bivši privremeni UFC prvak u velter kategoriji Colby Covington (14-1) planira tužiti svog poslodavca. Nešto što je ranije uradio i legendarni Mark Hunt (proces i dalje traje) radi svega što se događalo na UFC-u 200, a ticalo se pada na doping testu Brocka Lesnara koji je UFC namjerno izignorirao, prenosi fight site.

Covington je nezadovoljan jer nije dobio šansu protiv Tyrona Woodleya, nego je njegovo ranije obećano mjesto okupirao Kamaru Usman. Razočarani borac je u razgovoru za MMAJunkie najavio tužbu protiv UFC-a.

“Možda ćemo morati otići na sud, a ja ću ih morati tužiti. Budimo iskreni: Ako Brady pobijedi AFC prvenstvo i onda odjednom Roger Goodell kaže: ‘Ne ideš na Super Bowl jer nam se ne sviđaš’. A ne, to ne ide tako. Ako UFC želi biti cirkus i korumpirani biznis, a žele da ja o tome govorim, to je onda njihov problem. Ja se ovdje zalažem za ono u što vjerujem”, objašnjava Covington i dodaje:

“Neću odustati od ovoga. Briga me što Ujak Fester ima za reći. Ja sam broj 1. na svijetu u ovoj kategoriji. Pogledajte službene stranice UFC-a. Imao sam pojas oko pasa koji mi je stavio Ujak Fester. Bio sam jedini borac koji je ušao u Bijelu kuću. Što još trebam napraviti? Koji je kriterij za biti prvi izazivač. Doslovno dajem sve od sebe za UFC, a sada sam pukao. Već su mi do sada napravili pravi pakao od života. Znaju da sam najveća zvijezda u velter kategoriji, a uskoro ću biti i najveća zvijezda u čitavom sportu!”

Na UFC-ovu žalost, nema se što previše za dodati Covingtonovim riječima. Američka promocija je u njegovom slučaju zaista ponovno napravila cirkus, još jednom pokazavši da posao vode stihijski i neplanski. Covington je u posljednjem meču, u svibnju prošle godine, svladao Rafaela Dos Anjosa te je postao privremeni prvak. Pojas mu je kasnije oduzet bez ikakvog objašnjenja, a umjesto da ga se upari s aktualnim prvakom po njegovom povratku, šansa je dana Kamaruu Usmanu. Ponovno bez ikakvog objašnjenja.

Linker
24. travanj 2024 01:32