screenshot youtube
PRETRPIO NEUGODNU OZLJEDU

BIZARAN INCIDENT KUMOVAO KATASTROFI UFC VETERANA Tuži hotel zbog neispravnog dizala koje mu je uništilo karijeru: 'To se više ne može popraviti'

Doista bizaran incident je kumovao pravoj katastrofi za karijeru UFC veterana CB Dollawayja. Amerikanac je, podsjećamo, trebao ukrstiti rukavice na UFC-u 203 u Clevelandu u rujnu 2016. godine s Francimarom Barrosom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2018. 11:45

No, radi kvara na liftu (detalji nisu poznati) u službenom hotelu Wyndham u Clevelandu, pretrpio je neugodnu ozljedu leđa samo dan prije nego što je trebao stupiti u Octagon. Liječnici su ga tada pregledali i zaključili da se ne radi o bezopasnoj ozljedi pa nije dobio dozvolu za nastup u meču, prenosi Fight Site.

Da su liječnici bili u pravu, pokazali su naredni mjeseci u kojima Dollawayju nije bilo ništa bolje. Muku je mučio s ozljedom leđa koja se pokazala kao trajna. Nakon mjeseci oporavka napokon se vratio u srpnju 2017. godine pobjedom protiv Eda Hermana. Prvom nakon tri uzastopna poraza.

Sada ga na UFC-u 222 čeka meč protiv Hectora Lombarda

U razgovoru za MMAFighting je potvrdio da i dalje osjeća posljedice nezgode s dizalom, ali i da se radi o nečemu nepopravljivom i sada trajnom.

“To je trajna šteta. Radi se o nečemu što se više ne može popraviti. Mogao bih probati napraviti operaciju ili nešto, ali liječnici mi govore da to možda i nije najpametnije jer ne znaju kako će to na kraju ispasti. Tako da je ovo loša situacija”, tvrdi Dollaway u intervjuu za MMAFighting.

Amerikanac je tužio hotel u kojem mu se dogodila bizarna ozljeda, a upravo radi toga što je proces još uvijek aktivan, ne može govoriti o detaljima nesreće. Govoreći o nastavku karijere, 34-godišnji borac ne odustaje od poluteške kategorije gdje je odradio posljednji meč. Problem je nastao kada je u periodu oporavka od ozljede izgubio 7 ili 8 kilograma mišićne mase koju sada teško nadoknađuje, pa se privremeno odlučio vratiti u srednju.

“Sve ovisi o tome hoću li moći nabiti ponovno masu, a vjerujem da hoću. Samo će trebati neko vrijeme. Kada želite dobiti 7 ili 8 kilograma mišića, to nije lagano. Posebno ako odrađujete žestoke cardio treninge i sve drugo što MMA borci rade. Kada sam se prvi put prebacio u polutešku, osjećao sam se jako i snažno. Osjećao sam se dobro. Ali prošli put nije bilo dobro, nisam bio svoj. Tako da sam odlučio da je bolje možda vratiti se privremeno u srednju kategoriju”, dodaje Dollaway i zaključuje:

“Na kraju dana, bitno mi je samo da sam zdrav. Ja nisam taj koji ću se od ovog sporta oprostiti s milijunima u džepu. Najvjerojatnije… Tako da se moraš pobrinuti za svoje tijelo. Neću srljati u ništa jer ne želim nove ozljede. Moram sada i ja paziti malo na sebe.”

Lombard, koji ga čeka na UFC-u 222, ne zna za pobjedu još od 2014. godine ili čak pet uzastopnih mečeva. Novi posrtaj za odnedavno člana UFD Gyma iz Duesseldorfa bi gotovo sigurno značio i otkaz u elitnoj promociji.

Linker
25. travanj 2024 00:56