Steve Marcus / REUTERS
BEZ PARDONA

'AMERIČKI GANGSTER' OTKRIO INFORMACIJU KOJA JE IZNENADILA SVE 'Mayweather je bankrotirao i mora se opet boksati. On je glupan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2018. 21:05

Slavni boksač Floyd Mayweather jr. će se ponovno boriti, ali ne u MMA-ju, nego u svom bazičnom sportu! Otkrio je borac, podcaster, analitičar… Chael Sonnen u izjavi za TMZ Sports.

Prema informacijama koje Sonnen ima, Mayweather je unatoč ogromnom bogatstvu koje je zaradio u karijeri, zapravo na rubu bankrota, piše Fightsite.hr. Ovo nije nova priča i zapravo se samo ponavlja ono što se po američkim medijima moglo pročitati prošlog ljeta uoči meča protiv Conora McGregora. Tada je Mayweather da bi ušutkao priče na jednu od press konferencija donio još uvijek neunovčeni ček na 100 milijuna dolara. Kasnije se saznalo da je zaista bio dužan ogromnu sumu poreza, ali mu je država izašla u susret te je riješio sve svoje tadašnje dugove.

“Floyd se neće boriti ponovno u MMA-ju, ali će ponovno boksati. Reći ću vam ovog trenutka, bez ikakvog ustručavanja, da se Floyd ponovno planira aktivirati u boksu. I to na jedan meč”, izjavio je u srijedu Sonnen za TMZ Sport.

“Američki gangster” ima informacije koje mu govore i zašto…

“Floyd je bankrotirao. Nije bitno koliko novca si zaradio, bitno je koliko si zadržao. A on je pravi glupan. Pogledajte ga, nije previše bistar dečko. A okružen je s još manje bistrom ekipom”, dodao je Sonnen.

Procjene kažu kako je Mayweather u karijeri zaradio više od milijarde dolara. No, morate uračunati i poreze koji u SAD-u na ovakve cifre prilično veliki pa bi ovaj iznos na koncu trebalo gotovo prepoloviti nakon svih troškova koje je imao.

Je li Sonnen u pravu ili nije, teško je reći u ovom trenutku. Prema izjavama samog Mayweathera šanse da nastupi u UFC-u su 50 posto. Trenutačno trenira s UFC prvakom Tyronom Woodleyjem, koji ga pokušava što bolje pripremiti u segmentima slobodne borbe s kojima se do sada nije susretao. U slučaju da se odluči za nastupu u Octagonu, Mayweather najprije treba ishoditi licencu, a njegov UFC debi se ne može očekivati prije kraja 2018. godine.

Boksački meč je ipak neka druga priča. Za sada ga nitko osim Sonnena niti ne spominje. Podsjećamo kako se Mayweather umirovio sa savršenih 50-0.

Linker
23. travanj 2024 21:24