Amir Khan sa suprugom
 Instagram
SALVA UVREDA I PRIJETNJI

BIVŠEM BOKSAČKOM PRVAKU PRIJETILI SMRĆU ZBOG BOŽIĆNOG DRVCA Okitio ga je za kćer i objavio na Instagramu: 'Moraš umrijeti i tvoja će obitelj umrijeti'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 21. prosinac 2017. 10:05

Bivši svjetski boksački prvak Amir Khan primio je prijetnje smrću i niz uvredljivih poruka nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografije svog božićnog drvca. Inače musliman po vjeroispovijesti, Khan je objavio fotografiju u srijedu i napisao da će mu trogodišnja kći sigurno biti sretna kad se probudi, piše Daily Mail.

‘Dok svi spavaju, tata je okitio božićno drvce. Lamaisah će biti jako sretna’, napisao je.

Međutim, umjesto uobičajenih pekmezastih reakcija, Khanovi obožavatelji su drvljem i kamenjem napali bivšeg boksača.

‘Moraš umrijeti i tvoja će obitelj umrijeti. Obećajem. I Allah obećaje. I ja i Allah te vidimo. Posjetit će te anđeo smrti’, napisao je jedan.

Mnogi su ga optužili da je izdao islam, a jedan mu je napisao da bi trebao ići u pakao jer je postavio drvce. ‘Allah će ti definitivno suditi za ovo i kaznit će one koji slave i uživaju u poganskim običajima’, ustvrdio je.

Naravno, bilo je i onih koji su branili Khana, a među njima i muslimana. ‘On živi u engleskoj u zapadnoj kulturi gdje se slavi Božić. Radi se o poštovanju kao i u bilo kojoj drugoj zemlji. To je za njegovu kćer’, napisao je jedan muškarac.

Rođen u britanskom gradu Boltonu, Khan je u intervjuu prošle godine rekao da svki petak poslijepodne provodi u džamiji. Rekao je da mu je to omiljeno mjesto: ‘Ne bojim se reći da sam musliman. Mislim da bi neke ljude bilo strah priznati, posebno u ovo vrijeme, ali ja sam ponosni musliman. Mnogo je dobrih i dragih muslimana koji se protive bilo kojem obliku terorizma, koji se protive ubijanju.’

Linker
20. travanj 2024 04:09