screenshot
OKRŠAJ ZA WBC TITULU

BOKSAČKI SPEKTAKL KOJEG OČEKUJE ČITAVI SVIJET Wilder i Fury odradili službeno vaganje: 'Bronze Bomber' čak 20 kilograma lakši od svog protivnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. prosinac 2018. 10:22

Održano je vaganje pred današnji spektakularni boksački meč Deontaya Wildera i Tysona Furya, na kojem smo došli do informacije kako će razlika u njihovim kilogramima biti izuzetno velika. Što se tiče sučeljavanja, njega zapravo praktično nije niti bilo, prenosi Fight site.

Nakon duge i zanimljive promocije te puno izjava koje su dolazile s obje strane, Deontay Wilder i Tyson Fury napokon su odradili sve što je potrebno prije posljednjeg čina njihovog okršaja za WBC titulu prvaka svijeta teške kategorije. Taj posljednji čin je naravno današnji meč, prije kojeg je još odrađeno službeno vaganje.

Na njemu se Fury pojavio sa 116.2 kilograma i moramo priznati kako je izgledao odlično. Vrlo je zanimljivo bilo popratiti kakav će biti Wilder, odnosno koliko će biti lakši od svog protivnika, a ta brojka iznenadila je apsolutno sve.

“Bronze Bomberu” vaga je pokazala 96.3 kilograma, što bi značilo kako je čak 20 kilograma lakši od svog britanskog protivnika. Iako znamo kako je kod teškaša velika margina između ulaznih i maksimalnih kilograma za ovu kategoriju, ovakve se razlike kod boksača uistinu rijetko viđaju. Sve je zapravo jasno, Wilder će pokušati iskoristiti to što je lakši te automatski brži borac, da bi uspio pronaći odgovor za fenomenalno kretanje Furya.

Nakon nekoliko neuspjelih sučeljavanja nakon press konferencija, gdje je gotovo dolazilo do otvorenog okršaja, ovog puta nisu niti pokušali. Borci su se pogledali s pristojne udaljenosti, dok su između njih bili redari. Ovog puta su ih odlučili zadržati na distanci, odnosno sačuvati sve za meč. Nema sumnje kako će on biti sjajan.

Linker
20. travanj 2024 10:45