Boxing - Anthony Joshua vs Carlos Takam - IBF & WBA World Heavyweight Titles - Principality Stadium, Cardiff, Britain - October 28, 2017 Anthony Joshua celebrates at the end the fight as his father, Robert Joshua looks on Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge / Action Images via Reuters

Anthony Joshua

SIGURAN JE 95 POSTO

BOKSAČKI SVIJET NIJE NIKAD BIO BLIŽE SPEKTAKLU - JOSHUA ODGOVORIO NA PONUDU OD 50 MILIJUNA DOLARA 'Borba će se dogoditi, i to će biti ove godine'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 09.05.2018. u 11:05

 • Deontay Wilder je prije 10-ak dana kontaktirao Eddieja Hearna i ponudio mu minimalno 50 milijuna dolara za meč s njegovim prvakom Anthonyjem Joshuom.

  Uvjet je bio taj da se njih dvojica međusobno obračunaju u svojim idućim borbama i to prije kraja ove godine. Iznos od 50 milijuna bio bi zagarantiran mladom Britancu, a ako bi kojim slučajem borba donijela zaradu veću od 100 milijuna onda bi se i Joshuin dio uvećao. S druge strane, ako prodaja podbaci, Wilderova strana bi se obvezala pokriti njegovih 50 milijuna, piše Fight Site.

  U takav ugovor ne bi bila postavljena stavka o obveznom revanšu i u igri bi morali biti svi pojasevi.

  “Borba će se dogoditi. 95 posto sam siguran da će to biti ove godine”, odgovorio je Joshua na upit Sky Sportsa o tome kako napreduju pregovori.

  “Jako, jako, jako sam zainteresiran. Više nema smisla pričati o financijama jer sam svjestan da u ovom meču postoji financijska dobit. No, ostavimo to po strani i pogledajmo što se skriva u detaljima. Ne možeš mi samo ponuditi otkupnu klauzulu. Nisam ovdje kako bih prodao svoje pojaseve i tebi prepustio kontrolu nad eventom. Trebamo izgraditi ovu borbu do njenog punog potencijala. Ja želim da ona bude u Ujedinjenom Kraljevstvu, a oni je žele u SAD-u. Imamo dovoljno vremena da sve dogovorimo i naporno radimo na svemu tome”, riječi su WBA, IBF, IBO i WBO teškaškog prvaka.

  Iz drugih medija