Screenshot: Instagram
POTVRĐEN DATUM

DOGOVOREN BORILAČKI SPEKTAKL KAKAV JOŠ NIKAD NIJE VIĐEN Borba od milijardu dolara održat će se u kolovozu u Las Vegasu

Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2017. 10:14

Potvrđen je datum superborbe između Floyda Mayweathera Juniora i Conora McGregora o kojoj se već dugo medijski nagađa.

Održat će se 26. kolovoza u Las Vegasu.

Mayweather je u srijedu navečer na svom Twitter i Instagram profilu potvrdio da je borba dogovorena, nakon čega je isto učinio i McGregor.

Bit će to takozvani 'hibridni' meč u kojem će se sučeliti MMA borac (McGregor) i boksač (Mayweather) po boksačkim pravilima. Mayweather je očekivano favorit na kladionicama, dok se ulogom na McGregora može jako dobro zaraditi. Koeficijeniti na njegovu pobjedu su od 6 na više.

Granica u kilaži bit će postavljena na 70 kilograma, boksat će se 12 rundi.

Procjenjuje se da bi sama borba mogla okrenuti oko milijardu dolara. Mayweather će zaraditi oko 100 milijuna dolara, a McGregor 80. Nije loše za samo jednu večer 'posla'.

"Dogovorili smo nemoguće. Conor će biti u ringu po boksačkim pravilima. Pričao sam s Conorom i on je sto posto uvjeren da će pobijediti", komentirao je prvi čovjek UFC-a Dana White.

Mayweather je nedodirljivi prvak u nekoliko kategorija. Upisao je 49 pobjeda u jednako toliko borbi, uz 26 nokauta. Time je izjednačio rekord Rockyja Marciana. Američki boksač se može pohvaliti i kako ima i olimpijsku broncu iz Atlante 1996. u perolakoj kategoriji.

Mayweather, koji je poznat i po nadimku "Lova" (Money), jedan je od najplaćenijih sportaša današnjice, a za borbu protiv 12 godina mlađeg Irca prekinut će mirovinu u koju je otišao prije skoro dvije godine.

McGregor je posljednjih mjeseci čekao sve potrebne boksačke dozvole i bit će to njegov prvi boksački meč u karijeri. U njega ulazi s MMA omjerom 21-3, a prošle godine je postao prvi čovjek u povijesti UFC-a s dva pojasa prvaka u dvije različite divizije.

Linker
24. travanj 2024 01:29