Goran Mehkek / CROPIX
VELIKA ODLUKA

FILIP HRGOVIĆ JE IMAO TRI POSEBNA RAZLOGA DA NAPUSTI HRVATSKU I PRESELI U SAD! Sada je pod paskom najmoćnijeg promotora teške kategorije...

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 05. travanj 2019. 01:48

“Filip Hrgović napušta Hrvatsku”, “Hrgović se seli u Ameriku”, “Filip Hrgović otkriva pravu istinu u potezu koji je šokirao hrvatsku sportsku javnost”... Letimičnim pregledom naslova po portalima u posljednjih nekoliko dana, neupućeni čitatelj mogao bi se zapitati što se to događa s najboljim hrvatskim boksačem. Je li i on krenuo stopama desetaka tisuća mladih Hrvata, zapakirao kofere i sa suzom u očima mahnuo zadnje zbogom Zagrebu prije nego što se otisnuo se neizvjesne vode emigracije?

Naravno da nije.

- Nije baš da se selim. To su na RTL-u prikazali dramatičnije, malo hollywoodski. Nije da ću ja sad otići na ne znam koliko, da se neću vraćati. Mislim samo malo više biti tamo, u Americi, izolirati se. Želim se posvetio onom što slijedi, a to su najteži mečevi, a za njih moram biti maksimalno koncentriran - rekao je Hrgović za Sportske novosti i time zaustavio igru pokvarenog telefona između novinara i urednika portala.

Zagreb, 081218.
Kosarkaski centar Drazen Petrovic.
Fight Night Zagreb - on the hunt!, Filip Hrgovic brani svoj medjunarodni WBC teskaski pojas protiv Amerikanca Kevina Johnsona.
Na fotografiji: Heavyweight, 8 rundi, Filip Hrgovic - Kevin Johnson (USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

No, zagrebački će teškaš, u svakom slučaju, provoditi sve više vremena u Miamiju, koji je već postao njegova američka baza. Nimalo loš izbor, pogotovo ako se sjetite da je u tom gradu na put prema svjetskoj tituli i statusu “najvećeg u povijesti” krenuo i Muhammad Ali... Crtica iz boksačke povijesti na stranu, Hrgović ima tri itekako dobra razloga da bude u Miamiju.

DIAZ ŽELI FOKUS Prvo, tamo trenira pod paskom svojeg trenera Pedra Diaza. Prekaljeni Kubanac u svojoj je karijeri odgojio cijeli niz olimpijskih šampiona, a radio je i s budućim članom boksačke kuće slavnih, Miguelom Cottom. Čovjek se nagledao desetaka mladih i talentiranih boksača sazdanih od šampionskog materijala i dobro zna koliko je važno da u ovoj fazi karijere budu što bliže svojem treneru, koncentrirani i fokusirani na trening, usvajanje novih vještina i pobjeđivanje mečeva. Ako Filip želi osvojiti svjetsku titulu, idućih godina mora se posvetiti boksu kao pustinjak molitvi, a trener je tu nužan kao kruh i voda.

HEARNOVA OFENZIVA Drugo, još nakon pobjede protiv Kevina Johnsona u Zagrebu, Filipovi promotori, braća Sauerland, najavili su da će njegov sljedeći meč biti u SAD-u, s namjerom da to bude tek prvi u nizu Hrgine američke turneje. Za teškaša koji teškom mukom nalazi atraktivne suparnike protiv kojih bi skupljao iskustvo i jačao rejting, odlazak preko bare je logično rješenje. Tamo je najveće tržište, najviše fanova, najveća TV publika, a ni lova nije loša ako vam krene.

I na kraju, nakon dogovora braće Sauerland i Matchroom Boxinga, Fićo je sada i pod paskom Eddieja Hearna, čovjeka koji u “staji” ima WBA, WBO i IBF prvaka Anthonyja Joshuu i trenutno najmoćnijeg promotora teške kategorije. Hearn je nedavno krenuo u agresivan proboj na američko tržište, na koje gura Joshuu i Oleksandra Usyka, fenomenalnog Ukrajinca koji je pokorio lakotešku kategoriju i sad prelazi među teškaše. Kako je rekao sam Hrgović, njegova sljedeća borba trebala bi biti 18. svibnja, u sklopu priredbe na kojoj će Usyk debitirati među najvećim dečkima. Ako se pokaže dobrim, Filipu će to otvoriti mnoga vrata, a onda je bolje za njega da bude u Americi i iskoristi priliku.

Linker
16. travanj 2024 19:25