facebook
'BIT ĆE TO POSEBAN TRENUTAK'

FILIP HRGOVIĆ POZVAO SVE U ARENU ZAGREB 'Tog dana moj će pristup biti drukčiji od prošlih borbi. Borit ću se za hrvatski narod!'

BOKS Službeno je potvrđeno da će naš najbolji profesionalni boksač Filip Hrgović svoju šestu borbu imati u najvećoj hrvatskoj dvorani 8. rujna 2018, ali za sada se još ne zna i tko će mu biti protivnik u ringu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. lipanj 2018. 15:48

Istini za volju, dvojba nije ni postojala, ali sada je agencija koja se bavi promocijom velikih borilačkih priredbi i službeno objavila - hrvatska metropola bit će 8. rujna domaćin boksačkog spektakla. U zagrebačkoj Areni će Filip Hrgović imati šestu profesionalnu borbu, prvu u Hrvatskoj.

- Bit će to poseban trenutak kada izađem pred domaću publiku u Areni Zagreb. Boksati u svome gradu, u meču večeri, velika je prilika koja će mi dati puno samopouzdanja i pružiti osjećaj ponosa, no, isto tako nosim i veliku odgovornost da Zagreb smjestim na svjetsku boksačku kartu - veli Filip Hrgović, koji se trenutačno nalazi na 35. mjestu rang-liste web-stranice BoxReca.

Ekspresno napredujem

- Boriti se kod kuće sasvim je drukčija priča. Moraš pružiti 200% svojih mogućnosti i dati svojim domaćim navijačima više nego što obično daješ. Tog dana, 8. rujna, moj će pristup biti drukčiji od prošlih borbi. Borit ću se za hrvatski narod!

Ono što zasad nedostaje, a vrlo je bitno, jest ime Hrgovićeva suparnika. Promotor našeg boksačkog profesionalca navodno će uskoro objaviti ime suparnika. Ono što se zna je da se traži teškaš među 50 najboljih na svijetu.

- Nakon samo pet borbi nalazim se na 35. mjestu na popisu najboljih svjetskih teškaša. Takav rezultat nijedan teškaš nikada nije ostvario. Kao što se može vidjeti, ekspresno napredujem i borit ću se protiv svakog boksača. Kao što uvijek kažem, ako želiš biti svjetski prvak, moraš biti spreman boriti se protiv najboljih - veli Hrgović, koji za koji dan odlazi na jednomjesečne pripreme na Floridu.

- Želim uvjeriti sve navijače da će 8. rujna doživjeti veliku boksačku večer i vrlo borben meč. Neću se skrivati i želim imati najboljeg mogućeg suparnika da bih pokazao sav svoj talent. Također očekujem odlične boksače u ostalim borbama večeri, uključujući vrlo mlade hrvatske boksače, koji će nadahnuti buduće hrvatske talente da se pridruže boksačkom sportu.

Valja pripomenuti da će se 8. rujna, barem je tako zamišljeno, u Areni Zagreb održati velika boksačka večer s nekoliko borbi. Kruna bi trebao biti nastup Filipa Hrgovića.

Samo najviša razina

Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela ProSiebenSat.1 Groupa i direktor agencije MMP Event, siguran je da nas čeka iznimna večer.

- Vrlo smo sretni što Filipu možemo omogućiti borbu kod kuće, u Zagrebu. Navijači sigurno mogu očekivati atraktivnu boksačku večer kada će biti viđena samo najviša razina boksačkog umijeća.

Linker
24. travanj 2024 21:37