Washington, 260519.
Mec Filipa Hrgovica protiv Gregorya Corbina zavrsio je pobjedom Hrgovica nokautom u prvoj rundi nakon isteka prve minute.
Foto: Alen Medjic / CROPIX
Alen Medjic / CROPIX

STIGLA JE I PRVA REAKCIJA

FILIP HRGOVIĆ PRED TEŠKIM ISPITOM U MEKSIKU Najboljeg hrvatskog teškaša čeka opasan protivnik za kojeg će navijati pune tribine fanatičnih navijača

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.07.2019. u 20:00

 • Hrvatski teškaš Filip Hrgović konačno je saznao ime suparnika s kojim će se obračunati. 24. kolovoza u Meksiku. Bit će to 26-godišnji Meksikanac Mario Heredia.

  Riječ je o top 50 teškašu svijeta, preciznije, 48. po BoxRecu. Hereida je tijekom profesionalne karijere koju je započeo 2012. godine zabilježio 16 pobjeda, šest poraza i jedan neodlučeni susret.

  "Veselim se borbi protiv Heredije. Očekujem dobru borbu za koju ću naporno trenirati kao i svaki put. Meksiko za mene nije nova destinacija. Ako pogledate moju amatersku karijeru onda ćete vidjeti da sam se tamo borio dvaput. Nastupao sam tada u WSB-u i oba puta sam pobijedio. Jednom 2013. i jednom 2014. godine. Tako da se veselim povratku u Meksiko i uzbuđen sam zbog borbe pred meksičkim navijačima. Znam da je riječ o ogromnim boksačkim fanaticima i siguran sam da će cijeniti moj stil", prokomentirao je neporaženi Hrgović u najavi idućeg meča.

  'Hrgi' će ovo biti prvi nastup nakon što je u svibnju u prvoj rundi u svom američkom debiju nokautirao Gregoryja Corbina.  "Uzbuđeni smo što ćemo Filipa vidjeti ponovno u ringu, pogotovo nakon onog brutalnog nokauta protiv Corbina. Već duže vrijeme govorimo da je on budućnost teške kategorije i sada to ljudima postaje jasno. Njegov put prema tituli nastavlja se 24. kolovoza u Meksiku, a navijači mogu očekivati još jednu izvedbu kojom će ukrasti šou", rekao je Filipov promotor Nisse Sauerland.

  "Jako sam zadovoljan kako je protekla moja prva borba u SAD-u. Nije moglo biti bolje i predstavio sam se na poseban način. Corbin je bio čvrst borac i nitko nije očekivao nokaut u prvoj rundi. Pokazao sam američkoj publici što mogu očekivati od mene u budućnosti. Bio sam u ringu samo 60 sekundi, a vidjet ćemo koliko ću biti ovoga puta. Nije mi namjera nikoga podcjenjivati", rekao je na istu temu Hrgović.

  Iz drugih medija