CROPIX
NOĆNA POSLASTICA

FILIP HRGOVIĆ PROGNOZIRA ISHOD BOKSAČKOG SPEKTAKLA KOJI ČEKA CIJELI SVIJET 'Toliko je snažan da bi njegova desnica mogla presuditi jednim udarcem!'

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 01. prosinac 2018. 21:43

Večeras u Los Angelesu Deontay Wilder (40-0, 39 KO) branit će WBC titulu u teškoj kategoriji protiv Tysona Furyja (27-0, 19 KO). Riječ je o rijetkom okršaju neporaženih teškaša, obojice divova viših od dva metra, ali vrlo različitih stilova.

Wilder je neobuzdan, sirov, ponekad divlji borac čiji udarci u širokom luku prođu “pola ringa” prije nego što dođu do željene mete, ali jednom kad pogode, za suparnika je kraj gotovo neizbježan. Fury je pak, koliko god to bilo čudno za mrgu od 205 centimetara i 113 kilograma, boksač profinjenog stila, vještog kretanja, brzih eskivaža i postojanog direkta.

Prognoze ishoda ove borbe stoga su vrlo nezahvalne, ali sudeći prema anketi koju je među novinarima, trenerima i bivšim boksačima proveo ESPN, Amerikanac je veliki favorit kojeg čak 80 posto ispitanih vidi kao pobjednika.

Ishod meča prognozirao je i naš teškaš Filip Hrgović, koji i sam idući vikend ima zakazanu borbu u Draženovu domu protiv Kubanca Ytaloa Peree.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 01:  Deontay Wilder of United States (left) and Tyson Fury of England (right) reacts during a face off as promoter Frank Warren keeps them apart during a press conference ahead of the match between Tyson Fury and Deontay Wilde on October 1, 2018 in London, England.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

- Vjerujem da će na kraju Wilder nadjačati Furyja, iako bi mogla biti teška borba. Wilder je jako snažan i njegova desnica bi mogla destabilizirati protivnika čim jednom pogodi. Svakako je ovo vrlo teška borba za predviđanje - rekao je Hrgović.

I dok će ovaj okršaj pratiti na TV-u, naš teškaš ima puno veće ambicije. U skladu s najavama svojeg promotora Sauerlanda, Hrgović se nada da će u sljedećih pet borbi i sam izboriti priliku da se bori za svjetski naslov protiv vrhunskih teškaša kao što su Wilder, Fury i Anthony Joshua.

Linker
19. travanj 2024 19:53