Facebook
'TREBA GA USPAVATI'

FILIP HRGOVIĆ UOČI ČETVRTOG PROFESIONALNOG MEČA U KARIJERI 'Spreman sam na osam rundi, ali imam i snagu i razornost za raniji kraj'

ČETVRTI IZLAZAK U PROFI-RING Hrvatski boksač Filip Hrgović želi i nakon večerašnjeg meča (oko 21.00) protiv Irca Seana Turnera zadržati savršen skor u karijeri
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. veljača 2018. 17:14

Nakon Rige, u kojoj je s podom tamošnjeg ringa upoznao Brazilca Rafaela Zumbana Lovea i Engleza Toma Littlea, odnosno njemačkog Schwerina, u kojem je svladan Čeh Pavel Šour, Filip Hrgović večeras će iznova u ring. Mjesec dana nakon što je Littlea doista učinio malim, stat će sučelice Big Sexyju. Tako barem sam sebi tepa Sean Turner (12-1). Ovaj je Irac ujedno i najteži dosadašnji ispit za bombardera iz istočnog dijela Zagreba.

- Na papiru sigurno jest najozbiljniji. Uostalom, 48. je u teškoj kategoriji po svjetskoj rang-listi - veli Yousef Hasan, trener Filipa Hrgovića.

- To je dakle najbolje rangiran boksač s kojim se Filip dosad borio. Međutim, mislim da ipak ne bi trebalo biti prevelikih problema, dogovorili smo taktiku, što ćemo raditi s njim u ringu. Mislim da Turner nema šanse, mislim da ćemo ga pobijediti. Sad, hoće li to biti baš nokaut ili ne... Ovo su sada već malo ozbiljniji mečevi i takvo što najavljivati bilo bi neozbiljno. Idemo, svakako, rundu po rundu, bez pritiska.

Treba ga ‘uspavati’

Sâm će Filip Hrgović po pitanju Seana Turnera otprilike sličnim rječnikom, tek nešto sažetije.

- Sigurno jest opasniji od prijašnja tri suparnika. Prije svega je iskusniji i zato očekujem težu borbu - veli Filip, uz dodatak:

- Spreman sam na baš sve. Spreman sam i na osam rundi, na koliko je meč dogovoren, ali imam i snagu, razornost za raniji završetak. Moj je cilj pobijediti svaku rundu, a prekid... Pa, ako dođe, dođe - jednostavno će hrvatski prvak.

Trener Yousef Hasan, uz vođenje skrbi o svom štićeniku, malo je zavirio i u tabor Seana Turnera.

- Gledao sam nekoliko Irčevih mečeva - govori Yousef.

- Nije loš, prije svega je hrabar. Sigurno će se boriti do kraja, odustajati neće. Mi očekujemo čak da bi on mogao prvi napasti u prvih nekoliko rundi. Na nama je, točnije, na Filipu da ga malo uspava svojim stilom.

Ono što se u najavama dvoboja Hrgović - Turner samo po sebi nameće među prvim pitanjima jest “visinska razlika”. Hrgović je skoro dvometraš (198 cm), dok je Sean Turner 18 centimetara niži (180 cm). Načelno, trebala bi to biti prednost za najboljeg hrvatskog boksača današnjice.

- Pa, ima tu određenu prednost, to stoji. Filip je viši, ima duže ruke i na distanci je, sigurno, Filip u prednosti. Opet, valja biti oprezan jer je Turner borbu prije današnje pobijedio vrlo dobrog i visoko rangiranog Švicarca koji je visok baš kao Filip. Tako da je i taj podatak već određeno upozorenje. Ta razlika u centimetrima među borcima u boksu ima, dakako, svoje prednosti i nedostatke. Dobro je kada ste na distanci, ali u klinču, unutra, on ima kraće ruke, brže udara, ti su krošei, kako mi kažemo, nevidljivi. Ponavljam, dogovorili smo taktiku pa ćemo vidjeti što će nam se ponuditi, ali jasno da idemo na pobjedu. Štoviše, ja sam u nju uvjeren. Sjajno smo raspoloženi, znamo da smo dobri, tako smo i trenirali, Filip je u životnoj formi.

Onaj “visoko rangirani Švicarac” kojeg je spomenuo trener Yousef ujedno je i ponajveći dosadašnji skalp Seana Turnera. Riječ je o Kosovaru sa švicarskom putovnicom Arnoldu Gjergjaju (33), rođenom u Đakovici na Kosovu, koji je svoj trenutak poštovanja u svijetu boksa zavrijedio u svibnju 2016. kada je svladao velikog Engleza Davida Hayea, nekoć dvostrukog svjetskog prvaka.

Upravo je taj Gjergaj Hrgovićeve visine (196 cm), ali ga je Sean Turner svladao nokautom usred Basela. Dostatno za upozorenje o Irčevoj “ručnoj bombi”. Tim prije što Turner to ima u šaci. Ali ima i Hrgović, štoviše, držimo da ima puno snažniji udarac. Ujedno, godinu je dana mlađi od Turnera, puca od snage, želje i volje za nametanjem svojeg imena u svijetu profesionalnog boksa.

Borba Hrgovića i Turnera trebala bi početi večeras oko 21 sat, iako je izgledno i kašnjenje. Ne samo stoga što je u boksu, poglavito profesionalnom, vrlo nezahvalno govoriti o točnim počecima borbe već i stoga što je došlo do promjene u glavnoj borbi večeri (Callum Smith (VB) - Nieky Holzken (Niz) u supersrednjoj). To pak povlači mogućnost da Hrgovićeva borba bude i nešto kasnije.

Linker
20. travanj 2024 06:57