Ronald Gorsic / CROPIX
OTVORENO O BUDUĆNOSTI

FILIP HRGOVIĆ ZA SN OTKRIVA PRAVU ISTINU O POTEZU KOJI JE IZNENADIO HRVATSKU SPORTSKU JAVNOST Evo kakvi su točno planovi naše boksačke zvijezde

FILIP HRGOVIĆ Hrvatski boksački profesionalac, o putu u Hamburg, pa u Miami te o klubu u kojem je predsjednik, ali i neodustajanju od olimpijskih snova
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. ožujak 2019. 16:21

Naš najbolji boksač, nekadašnji europski prvak, brončani s OI u Riju te aktualni WBC internacionalni prvak u teškoj kategoriji porazgovarao je sa Sportskim novostima o potezu koji je iznenadio javnost.

Filip Hrgović napušta Hrvatsku, seli se iz nje, ne bi li karijeru nastavio u tuđini, u SAD-u. Takva je inicijalna informacija, ali...

- Ma ne, nije baš da se selim. To su malo tako prikazali na RTL-u dramatičnije, malo holivudski - u startu će El Animal ili Filip Hrgović.

- Nije da ću ja sad otići na ne znam koliko, da se neću vraćati i tako to.

Kako će to onda izgledati?

- Mislim samo malo više biti tamo, u Americi, izolirati se. Kako bi se više posvetio onom što slijedi, a to su najteži mečevi. Želio bih zato biti maksimalno koncentriran.

Iz Nokauta na OI

Dakle, ne iseljavate se iz Hrvatske?

- Prvo idem u Hamburg na 10 dana, na pripreme, pa u Miami. Ondje bih ostao do meča planiranog za 18. svibnja, pa se vraćam u Zagreb na nekoliko tjedana. Zatim bih opet u Ameriku, a tada planiram ostati malo dulje. Možda i pola godine, odraditi nekoliko mečeva. Međutim, dolazit ću u Zagreb, ne odlazim odavde - zbori Filip.

Zagreb, 051218.
Hotle Double Tree by Hilton, Vukovarska.
Konferencija za medije Filipa Hrgovica i Sauerland tima uoci subotnjeg meca u Ciboni protiv Ytalo Perea.
Na fotografiji:  Filip Hrgovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Štoviše, ovaj teškaš napominje kako mu je zapravo u planu, u nekom drugom dijelu karijere, cijeli kamp i preseliti baš ovdje, u domovinu, u Zagreb.

- Za neko vrijeme, kada stasam, plan mi je sve preseliti sve kampove u Zagreb, u svoju dvoranu u Jelkovcu. To mi je glavni cilj, ali sad sam u onoj fazi kada moram “stisnuti”, sada moram biti najbolji mogući.

Dvorana koju Filip Hrgović posjeduje u Zagrebu, a koju mu je zapravo odlukom nadležnih tijela u načelu sagradio gradonačelnik Milan Bandić, doista jest funkcionalno, moderno i lijepo uređeno zdanje. Pravi profi-ring, manja teretana, sanitarni prostor, svlačionica... U biti, loše je što je ona prazna.

- Ne, nije! Nije prazna uopće. Ja sam predsjednik Boksačkog kluba Nokaut koji postoji već tri godine, imamo 20-ak klinaca, djece koja ondje rade, treniraju i s njima radi Hassan Yousef. Mi smo tri uzastopne godine najbolji klub u državi za najmlađe uzraste. Kod nas je primjerice mali Matej Hlača, koji je prije tri godine bio kadetski prvak Europe do 54 kilograma. U biti, imam i neki projekt o kojem ne bih sada detaljno, ali načelno ću samo reći da mi je želja ondje otvoriti školu boksa. Sve to podignuti na jednu višu razinu, treba iskoristiti taj prostor, pogotovo sada dok ja nisam ondje, da djeca treniraju i da stvorimo još nekog novog šampiona. Možda će i netko iz BK Nokauta predstavljati Hrvatsku na OI 2024.

Zagreb, 160418.
Dvorana Novi Jelkovec.
Boksac Filip Hrgovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Uspješna formula

Vezano za Igre, jeste li se vi odrekli svojih olimpijskih ambicija za Tokio 2020.?

- Ni govora. To mi je još uvijek cilj i san, ja to želim. Bude li sve kako treba, mislim da ću se i boriti u Tokiju.

No, koliko nam je znano, morali biste proći neke predolimpijske kvalifikacije.

- Istina. Prošli put je, u godini OI u Riju, napravljen poseban kvalifikacijski predolimpijski turnir za profesionalce. Tako da ja računam na tu priliku sljedeće godine.

Chicago, 18. svibnja. To je termin vaše sljedeće borbe?

- Da, ali to nije još definitivno potvrđeno. Uglavnom bi trebalo.

Što ste radili od zadnjeg meča, 8. prosinca u Draženovoj dvorani kada ste dobili Kevina Johnsona? Jeste li dodatno napredovali, nešto promijenili u treningu, ishrani, navikama...?

- Ma, nemam što mijenjati kada sam najbolji! Što ću mijenjati formulu koja radi. Znate zlatno pravilo u boksu - ne mijenjaj kombinaciju koja prolazi. Zezam se. Nema nekih bitnih promjena, trenirao sam dosta dobro, napravio sam bazu 6 tjedana sa svojim kondicijskim trenerom. Sve 5.

Linker
19. travanj 2024 00:42