Getty Images
PRAVA BOKSAČKA POSLASTICA

FOTO: RUS OPASNO PRIJETIO, IZNENAĐENJE JE BILO NA POMOLU, A ONDA SE ZVIJER PROBUDILA Joshua fenomenalnim nokatom svladao Povjetkina!

Britanski boksač Anthony Joshua (28) obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u četiri kategorije (WBA, IBF, WBO i IBO) nakon što je pred 80.000 gledatelja na londonskom stadionu Wembley pobijedio Rusa Aleksandra Povjetkina (39) tehničkim nokautom u sedmoj rundi.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. rujan 2018. 23:24

Premda je šest rundi dominirao i boksao gotovo savršeno, Povetkin ipak nije izdržao. Joshua je u sedmoj rundi nizom sjajnih udaraca dva puta rušio ruskog borca i završio priču.

Nitko do sada nije tako dominirao protiv Joshue, ali to nije bilo dovoljno. Svjetski prvak je dočekao svoju priliku i u sedmoj rundi srušio Rusa obranivši titule prvaka.

Nakon što je veći dio prve runde protekao u ispitivanju snaga, Povetkin je 20 sekundi prije kraja runde dobro uzdrmao Britanca uputivši mu tri snažna udarca.

No, Joshuu je spasio gong. I u drugoj i trećoj rundi ruski boksač je ostavio bolji dojam. U četvrtoj rundi ruski borac je zaradio posjekotinu na arkadi, no peta runda je ponovo otišla na njegovu stranu.

Prve čiste udarce Joshua je u seriji uspio plasirati svom suparniku tek u šestoj rundi. Sedma runda, od 12 planiranih, je donijela odluku. Joshua je žestokim udarcem uzdrmao suparnika, a potom ga novom serijom udaraca srušio na pod. Povetkin je pokušao nastaviti, no uslijedila je nova serija i prekid borbe.

Joshua je ovom borbom produžio pobjednički niz na 22 borbe, pri čemu je 21 riješio nokautom. Jedini koji je ostao stajati u ringu bio je Joseph Parker u ožujku ove godine.

Tamnoputi Englez iz Watforda je već jednom nastupio na Wembleyu. Prije dvije godine je u engleskom 'hramu nogometa' savladao Vladimira Klička, čime je došao do tri titule, a dok je posljednju osigurao oduzevši ju Josephu Parkeru u svom posljednjem meču. Jedini pojas koji mu sada nedostaje je WBC kojeg drži u rukama Amerikanac Deontay Wilder koji će se 1. prosinca u Los Angelesu boriti protiv Tysona Furyja.

Povetkinu je ovo bila 36. borba i drugi poraz. Do sada jedini poraz je doživio u Moskvi prije pet godina kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Vladimira Klička.

Zanimljivo, okršaj Joshue i Povetkina je bio i okršaj bivših olimpijskih pobjednika. Joshua je osvojio zlato na OI u Londonu 2012. godine, dok je Povetkin slavio u Ateni 2004. godine.

UŽIVO:

JOSHUA VS. POVJETKIN

KRAJ

7. RUNDA

Dominirao je Povjetkin u većini meča, ali onda je Joshua s nekoliko krošea poslao Rusa na pod. Uspio se podići, ali onda je Britanac ponovno ušao u seriju i po drugi put poslao Rusa na pod. Sucu nije preostalo ništa osim da prekine meč

6. RUNDA

Joshua je prvi put od početka meča uspio povezati dva, tri udarca, ali malo nakon toga Povjetkin uzvraća istom mjerom. Minutu prije kraja runde sjela su dva kroša Joshue, ali Rus ne uzmiće.

5. RUNDA

Povjetkin je puno agresivniji. Joshua i dalje pokuišava direktima, dok je lijevi kroše Rusu najopasnije oružje. Sjelo ih je ponovno nekoliko na bradu Joshue, ali prvak se samo nasmijao.

4. RUNDA

Pogodio je sada uppercutom Joshua Povjetkina i otvorio lijevu arkadu Rusu. Moglo bi to sada stvarati probleme Rusu u nastavku meča, ali bez obzira na sve ne posustaje.

3. RUNDA

Povjetkin odmah na otvaranju pogađa kroše. Joshua uglavnom pokušava direktima naštetiti svom protivniku, ali bez većih posljedica. Bila je ovo nešto mirnija runda, ali ponovno je otišla na stranu Povjetkina.

2. RUNDA

Nastavio je Rus bacati opasne kombinacije i u drugoj rundi. Već na otvaranju druge runde sletio je još jedan opasan udarac na bradu Joshue. Potekla je i krv iz nosa aktualnog prvaka. U posljednjih desetak sekundi uspio je Joshua uputiti jedan direkt, ali Rus je ostavio puno bolji dojam u uvodne dvije runde.

1. RUNDA

Povjetkin je ušao nešto agresivije u meč, ali u nastavku runde Joshua je zauzeo centar rigna i pokušavao nametnuti svoj ritam. Sletjela su potom dva udarca na bradu Rusa, ali nisu ga pretjerano uzdrmala. Ipak, u samoj završnici sjevuno je jedan kroše u bradu Joshue i pitanje je kako bi se završilo da se nije oglasilo zvono za kraj runde

-----------------------------------------------------------------------

>>> Nakon uvodnih riječi legendarnog Michaela Buffera prvi u ring ulazi Rus Povjetkin, a nakon njega i aktualni prvak Anthony Joshua

>>> Oko ringa će večeras biti pojaseva više nego na mnogim ribarskim brodicama. Doduše, svi su trenutačno u vlasništvu Anthonyja Joshue, a hoće li ondje i ostati, valja vidjeti. U svakom slučaju na Wembley Joshua donosi pojaseve prvaka po WBA, WBC, IBO i IBF. Hoće li ih nakon meča on i vratiti doma ili sve ide put Rusije, drugo je pitanje.

>>> Osobno dajem prednost Joshui, mislim da je jači, bolji, ali to nikako ne znači da smije podcijeniti Povjetkina što vjerujem da neće učiniti. Povjetkin je vrlo, vrlo ozbiljan, težak suparnik, sjajan boksač i ovo bi trebao biti jako dobar meč dvojice snažnih udarača - kazao je najoblji hrvatski boksač Filip Hrgović.

Linker
19. travanj 2024 21:14