Boxing - Tyson Fury v Tom Schwarz - Heavyweight Fight - MGM Grand Arena, Las Vegas, United States - June 15, 2019 Tyson Fury celebrates winning the fight REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

SPEKTAKL U LAS VEGASU

FOTO:ZASTRAŠUJUĆI TYSON FURY SE VRATIO U VELIKOM STILU Kralj Cigana razbio nikad prije poraženog mlađeg protivnika te najavio pohod na svjetski naslov

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.06.2019. u 08:30

 • Tyson Fury u velikom se stilu vratio u ring nakon kontroverznog prošlogodišnjeg remija sa svjetskim prvakom Deontayem Wilderom. 30-godišnji britanski teškaš impresivno je odradio borbu sa pet godina mlađim i dosad neporaženim (24:0) Nijemcem Tomom Shwarzom pobijedivši ga na samom kraju druge runde serijom snažnih udaraca i prekidom borbe.

  Od početka borbe večeri u LaS Vegasu u ringu je dominirao samo jedan boksač, a šest sekundi prije kraja druge runde Fury je okrunio sjajan nastup - srušio je Shwarza a potom ga dokrajčio serijom snažnih udaraca.

  Sudac se u tim trenucima spremao prekinuti meč, ali preduhitrili su ga treneri nesretnog Nijemca pravovremeno ubacivši ručnik u ring i prekinuvši borbu.

     

   

  Fury je na kraju meča potvrdio kako kreće u napad na još jedan svjetski naslov: "Ovdje u SAD-u ću se opet boriti 21. runja ili 5. listopada, a sljedeće godine krećem u lov na Wildera! Morat će mi predati taj pojas".

     

   

  TIJEK BORBE:

  Schwarz je meč u MGM Grandu otvorio kao agresivniji boksač, no Fury je odmah pokazao kako će njegova lijeva ruka igrati bitnu ulogu u ovom meču. Prednji direkt radio je cijelo vrijeme, eventualno bi na njega vezao desnu i već tu se vidjelo kako Nijemac nije spreman na Furyevu tehniku i brzinu ruku. Zapravo, taj spomenuti lijevi direkt bio je priča prve runde.

  Drugu rundu Fury otvara u kontra gardu, ponovno uz defenzivniji pristup. No, to se samo tako činilo. Čim je pogodio prvu kontru, on je postao agresivac i krenulo je nešto što se od Furya do sada na ovoj razini nije moglo vidjeti. Brojne serije udaraca počele su sjedati na lice i tijelo Toma Schwarza. Vidjelo se kako je Fury izuzetno spreman i raspoložen pružiti publici u dvorani ono po što su došli. Schwarzovo lice vrlo brzo počelo je izgledati neprepoznatljivo, dok je Britanac oduševljavao kretanjem i kombinacijama. Nije dugo trebala da u takvom odnosu snaga Schwarz završi na podu, no uspio se ustati. Ipak, to nije dugo potrajalo jer Fury ulazi u napad, dovodi Schwarza do konopaca gdje nakon prave kanonade dolazi do prekida.

  S obzirom kako je Fury izgledao, šteta je da borba nije potrajala dulje, jer pokazao je nevjerojatan boks i puno veću spremnost završavati mečeve nego što je to bilo ranije. Tom Schwarz došao je napraviti iznenađenje, no kad je Fury ovako spreman i raspoložen, za to treba puno više od same želje.

  Schwarz je talentiran, ali niti blizu koliko “Gipsy King”, što se zapravo u meču vrlo brzo potvrdilo. Ovakvog Furya fanovi će htjeti gledati što ranije i već se spominje povratak krajem ljeta. To bi u svakom slučaju bilo sjajno za svjetski boks. (mk)

   

  Iz drugih medija