Foto: Damir Krajac / CROPIX
JAVNO JU PROZVALA

HABAZIN BACILA RUKAVICU IZAZOVA JEDNOJ OD NAJBOLJIH BOKSAČICA SVIH VREMENA 'Prozivam te da odradimo revanš, ne budi kukavica!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2018. 13:01

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin je proteklog vikenda prvi put obranila svoju titulu svjetske prvakinje prema IBO federaciji u srednjoj kategoriji. Habazin je vrlo uvjerljivo na bodove slavila protiv izazivačice iz Gane potvrdivši dobru formu koju je tesala u Južnoj Africi.

Očito ohrabrena dobrim nastupom i slavljem u Areni, naša boksačica je odlučila ponovno pokušati stići do revanša s najboljom boksačicom današnjice Ceciliom Braekhus, piše Fightsite.hr.

Podsjećamo kako su dvije djevojke ukrstile rukavice prije nekoliko godina u dvoboju za ujedinjenje ženskih pojaseva. Braekhus je slavio u tom dvoboju, no Habazin je ostvila i više nego pozitivan dojam. U međuvremenu je Habazin osvojila novi pojas (ranije je držala IBF) koji je doduše manje priznat od onog koji je ranije imala u svom vlasništvu, no svejedno joj daje za pravo hrabro, javno prozvati Braekhus. To je učinila preko svog službenog Instagram profila!

View this post on Instagram

Do you remember this? The biggest match ever in the history of female boxing. Uniting of the 4 biggest titles. TWO CHAMPIONS across each other. Two opposites - on one side a whole system, on the other a number of people. And how did the match end? BY POINTS, while everybody expected me to be knocked out! But that didn't happen.Cecilia Braekhus knows that I can endanger and beat her, and I know she won't be boxing for much longer. She gave a chance of a rematch to other boxers that did not stand against her as a champion, and that is why, @ceciliabraekhus I call you out to do our rematch! DON'T BE A COWARD!! If you are the greatest female boxer of all the time don't seek excuses. #rematch #firstlady #ceciliabrækhus #boxing #champion #titlefight #makinghistory #ivanahabazin #ibf #wbc #wbo #wba #ibo @tomloeffler1 @ceciliabraekhus @precision_craft_bash

A post shared by Magnifique Lady Ivana Habazin (@ivanahabazin) on

“Sjećaš li se ovoga?”, uptala je Braekhus referirajući se na fotografije koje je podijelila s njihovog meča iz 2014. godine.

“To je bio najveći meč ikada u povijesti ženskog boksa. Bilo je to ujedinjenje četiri najveće titule. Dvije prvakinje su stale nasuprot jedna drugoj. Dvije potpune suprotnosti. S jedne strane djevojka iza koje stoji čitav sustav, s druge ona iza koje stoji tek nekoliko ljudi. Kako je meč završio?”, pita se Habazin u svojoj objavi i daje odgovor:

“NA BODOVE. A svi su očekivali da ćeš me nokautirati. Ali to se nije dogodilo. Cecilia Braekhus zna da je mogu ugroziti i pobijediti i zna da jako dugo još neće boksati. Davala je šansu za revanš mnogim drugim boksačicama, koji protiv nje nisu boksale kao prave izazivačice. To je i razlog zašto im je dala revanš. Cecilia, prozivam te da odradimo revanš! NE BUDI KUKAVICA! Ti si najveća ženska boksačica u povijesti, ne traži izlike.”

Linker
26. travanj 2024 21:57