Damir Krajac / CROPIX
HRGA NA AMERIČOJ PREMIJERI

HRGOVIĆ I PROTIV AMERIČKOG VETERANA ŽELI NASTAVITI SAVRŠENI NIZ 'Pripremit ću se za meč kao da je za pojas prvaka! Amerikanci će me zavoljeti...'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. travanj 2019. 17:01

Filip Hrgović svoju će američku premijeru u ringu imati 25. svibnja, a suparnik će mu biti Greg “Bad News” Corbin, 38-godišnjak iz Teksasa koji ima vrlo dobar skor od 15 pobjeda u 16 mečeva, pri čemu je imao 15 uzastopnih pobjeda, a tek je posljednji meč izgubio, ove godine u ožujku.

Hrgović i Corbin bit će jedan od uvodnih mečeva “blockbuster” srazu Oleksandra Usika i Carlosa Takama, koji će se nešto kasnije te večeri boriti na istome mjestu, u MGM National Harbour hotelu u Oxon Hillu, nedaleko od Washingtona.

- Veselim se debiju u SAD-u jer vjerujem da je danas tu koncentracija cijele teške kategorije pa je stoga SAD pravo mjesto za velike mečeve - rekao je Zagrepčanin kojem će to biti osmi profesionalni meč, a za sada još ne zna za poraz.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Kao da je meč za titulu

- Vjerujem da će američki ljubitelji boksa zavoljeti moj stil jer nisam klasičan borac s distance. Stalno tražim borbu i “bacam” puno udaraca. Navijači mogu očekivati sjajne borbe od mene - poslao je Hrgović poruku Amerikancima.

Naš je brončani olimpijac iz Rija 2016. posljednju borbu odradio 8. prosinca u Zagrebu, kada je svladao baš Amerikanca, Kevina Johnsona, a sada ga čeka, barem na papiru, sličan suparnik.

Corbin je tek godinu mlađi od Johsona, dva je centimetra viši, ali ima pet centimetara kraći doseg.

- Corbin je dobar boksač i mislim da je izvrstan tip protivnika za ovu fazu moje karijere. Iskusniji je od mene i vjerujem da će mi to biti dobar test. Pripremit ću se za meč kao da je za pojas prvaka - prisnažio je Hrgović.

Corbin bi po godinama, doduše, trebao imati više iskustva, više mečeva, ali valja naglasiti kako ih nije stigao prikupiti jer je sedam i pol godina proveo u zatvoru (od 2005. do 2012., pod optužbom udruženja radi počinjenja zločina).

- Jedva čekam meč 25. svibnja, bit će mi to prilika za iskupljenje za moj posljednji meč i poraz. Tada sam imao puno smetnji u pripremama za meč, ali sada sam potpuno fokusiran na Hrgovića. Puno se priča o tom liku s obzirom na njegovu amatersku pozadinu i dobar početak u profesionalcima, ali da vidimo može li to još jednom dokazati - samouvjereno je poručio Corbin.

Hrgović, iza kojeg stoji promocijska kuća Sauerland, trenutačno se nalazi u Miamiju, gdje mu je pripremna baza, i uz njega je njegov trener, Kubanac Pedro Diaz.

- Uvijek treniramo kao da pripremamo meč za naslov prvaka svijeta. Diaz inzistira na disciplini i jakom treningu i odbija raditi s boksačima koji nisu 100 posto posvećeni poslu. Imam isto mišljenje o tome, zapravo, i zato smo dobra ekipa, vjerujem da možemo ostvariti velike stvari zajedno - rekao je 26-godišnjak iz Dubrave koji već odavno najavljuje pohod na svjetski tron.

Trenutačno je Hrgović najmlađi u Top 20 teškaša svijeta, prema renkingu renormirane stranice BoxRec, na 12. je mjestu, a trio na vrhu čine Anthony Joshua, Deontay Wilder i Tyson Fury.

Ovo prijelomna godina

- Američke gledatelje čeka prava poslatica, 25. svibnja će svjedočiti budućoj zvijezdi teške kategorije. Filip Hrgović je u brzoj traci prema tronu - pompozno je najavio promotor hrvatskog boksača Nisse Sauerland, a slične je epitete odaslao i Eddie Hearn, menadžer Joshue, Usika, Amira Khana...

- Filip je nevjerojatno talentiran boksač i ovo bi mogla biti prijelomna godina za mladog Hrvata. Njegov amaterski pedigre je izniman i dijelim uzbuđenje oko njegovih mogućnosti i budućnosti. Bit će važan igrač u teškaškoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 11:51