Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

'NE ZNAČI MI TOLIKO OVAJ POJAS'

HRGOVIĆ U EUFORIJI NAJAVIO JOŠ PUNO TITULA PA U RING POZVAO ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA MILANA BANDIĆA 'Kralju, ako si tu, dođi u ring!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2018. u 23:12

 • Hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović osvojio je naslov interkontinentalnog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC zahvaljujući pobjedi nokautom u trećoj rundi protiv Amerikanca Amira Mansoura u zagrebačkoj Areni.

  Osvajač brončane olimpijske medalje iz rio de Janeira 2016., 26-godišnji Hrgović dominirao je protiv 20 godina starijeg suparnika od samoga početka dvoboja. No, američki veteran, koji prije subotnje borbe niti jednom nije bio nokautiran, uspio istrpjeti Hrgovićeve nalete u prve dvije runde, ali je sredinom treće rune prvi put pokleknuo da bi na samom kraju te dionice meča još jednom pao na koljena te se više nije stigao na vrijeme oporaviti.

   

  Hrgoviću je ovo bila šesta profesionalna borba i šesta pobjeda, a peta nokautom. S druge strane, Mansour je u 28. borbi doživio treći poraz, no prvi prije isteka zadanog broja rundi.

  "Ne znači mi toliko ovaj pojas, želim onaj pravi pojas i sve svjetske pojase. Ovo nije onaj pravi pojas, ali je dobar za početak. Sada su mi poslije meča emocije nevjerojatno pomiješane, siguran sam da je ovo samo početak i da će biti još puno titula", rekao je Hrgović i poslao poruku zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

   

  "Hvala gradonačelniku Milanu Bandiću koji je izgradio centar u Sesvetama da imam sve uvjete. Kralju, ako si tu, dođi u ring".

  Na pitanje kako je toliko unaprijedio rad nogama odgovara:

  "Puno sam radio na nogama s trenerom Igorom Čordašem, a znamo da se boksa nogama i glavom. I još nečim, ali neću biti prost."

  O podršci zagrebačke publike rekao je:

  "Znači mi puno podrška Arene i grada u kojem sam rođen. Cijela obitelj mi je tu, zapravo mama nije ni došla na meč zbog stresa, obitelj me pratila, i njima je bilo stresno."

  O nastavku karijere bio je konkretniji:

  "Nije jednostavno nekome se boriti s klincem koji ima šest pobjeda i u pobjedničkom je nizu, sad će najzahtjevnije biti mojim menadžerima da me upare s dobrim protivnikom. Ja sam spreman za bilo koje ime, ne bojim se nikog, iako respektiram sve. Znam da sam dobar i da se mogu boriti s najboljima.

  Moje želje za daljnje borbe su Poljud i Maksimir, ali gdje god bila iduća borba, ja ću biti presretan."

  Gradonačelnik Bandić uz svog boksača

  Zagreb, 080918.
Arena Zagreb.
Team Sauerland, boks, Zagreb Fight Night, WBC, Filip Hrgovic - Amir Mansour.
Na fotografiji: Jakov Kitarovic, Milan Bandic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Damir Krajac / CROPIX
   

  Nije bilo prevelike dvojbe hoće li na prvi profesionalni boksački dvoboj Filipa Hrgovića stići Milan Bandić, prvi među jednakim građanima Zagreba. Gradonačelnik hrvatske metropole pogledao je i obranu naslova prvakinje svijeta Ivane Habazin te dakako glavni događaj boksačke večeri u Areni, sraz Hrgovića i Mansoura.

  U prvom redu, odmah do ringa od uzvanika osim gradonačelnika Zagreba, zamijetismo i Jakova Kitarovića, supruga predsjednice države, kao i Tomislava Madžara, savjetnika za sport predsjednice RH.

   

  Iz drugih medija