Damir Krajac / CROPIX
MEČ KARIJERE

HRGOVIĆA GLEDA CIJELI SVIJET 'Filip nije nepoznanica, to će vam reći i Joshua! Svi ga znaju kao jednog od najboljih i najsnažnijih teškaša'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. svibanj 2019. 19:29

Filip Hrgović je obavio i posljednje pripreme, pa tako i promotivno-medijske obveze uoči dvoboja s Gregoryjem Corbinom u Oxxon Hillu (Maryland, SAD), u nedjelju u 3 sata po hrvatskom vremenu. Organizatori su, naime, uobičajeno upriličili konferenciju za novinare i sučeljavanje dvojice boraca koje je imalo zanimljiv uvod.

Teksašanin Corbin počeo je, naime, pjevušiti!?!

“Nova je zora, novi je dan, novi je život za mene”, opustio se 38-godišnji bivši zatvorenik. Ne da se to Filipa nije dojmilo, nego ga uopće nije ni zbunilo te je staloženo, ali kao iz topa uzvratio:

- Čovječe, ovo neće biti tvoj dan, zato... prestani pjevati.

Reakcija vrlo dobro primljena i od američkih novinara koji su se iskreno nasmijali. Filip El Animal Hrgović je potom u kratkim crtama predstavio sebe i državu iz koje dolazi.

- Sretan sam što sam dio ovog velikog spektakla. Zahvaljujem promotorima, uzbuđen sam zbog američkog debija. Meni je čast ovdje se boriti. Za one koji ne znaju, dolazim iz Hrvatske, malene države u Europi. U subotu navečer (po istočnoameričkom vremenu, op. a.) želim učiniti moju domovinu ponosnom - rekao je Hrgović.

Hrvatskog teškaša iznova je pred nemalenim auditorijem ishvalio njegov menadžer Nisse Sauerland.

- Vjerujem da je Filip Hrgović najbolji izazivač u ovom trenutku i to će sada dokazati. Mislim da on može pobijediti svakog od najboljih teškaša u ovom trenutku. Nitko ga u ovom trenutku ne želi za suparnika.

No, ako su Sauerlandove riječi lako shvatljive s obzirom na to da je upravo on u konačnici zadužen za vođenje Hrgovićeve karijere, pa je i očekivano čuti pohvale, zanimljiv je istup Eddieja Hearna iz Matchroom Boxing promocije koji, između inih vrhunskih boksača, vodi karijeru Anthonyja Joshue, a otprije 2-3 mjeseca pridružio se i promociji Filipa Hrgovića. Podatak koji sam po sebi dovoljno govori o vjeri u hrvatskog teškaša.

- U svijetu boksa svi znaju za Filipa Hrgovića. On nije nepoznanica. To će vam reći Anthony Joshua, to vam može potvrditi Joshuin trener Rob McCracken, to vam može reći Joe Joyce. Svi ti ljudi znaju Filipa kao jednog od najboljih, najsnažnijih udarača, najumješnijih teškaša ovog trenutka na svijetu. On je već sada u krugu 15 najboljih - biranim se slovima o Hrgoviću izrazio Eddie Hearn.

Možda je sada dosta riječi, ispisanih slova, epiteta i pohvala. Jednostavno - vrijeme je za boks!

Hrgovića gleda cijeli svijet

Filip Hrgović je za proteklog boravka u trening-kampu na Floridi, osim potpisane suradnje s Eddiejem Hearnom i Matchroom Boxing promocijom, uspostavio kontakt odnosno posloovne veze s DAZN. Izvorno britanskom kućom specijaliziranom za stream-prijenose velikih sportskih događaja (NFL, UEFA Liga prvaka, UEFA Europska liga, La Liga, Serie A, Premiership, Bundesliga, MLS, boks, MMA, ali između inog i našu, Prvu HNL). Njihov je stream sportskih zbivanja iznimno popularan i gledan u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Austriji, Japanu, Italiji, Njemačkoj i Švicarskoj. Imaju 1.000 zaposlenika, prate godišnje 8.000 sportskih događaja.

Hrgovićeve dvoboje ubuduće će tako, počev od sraza s Corbinom, biti moguće gledati na DAZN, a sraz s Corbinom prenosit će također i Sky Sport. U Hrvatskoj pak RTL Televizija. (dba)

Linker
19. travanj 2024 19:51