BK Leonardo
BORAC ZA SAM VRH

HRVAT DOBIO NAJVEĆI KOMPLIMENT 'Jednog ćete dana plaćati TV-prijenose njegovih mečeva, a mi već sad znamo zašto smo ga pozvali!'

BOKS Najbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep na poziv bivšeg svjetskog prvaka Artura Beterbijeva na pripremama je i sparingu u Montrealu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. srpanj 2017. 03:56

Desetak dana nakon što je u Parizu izborio drugu profesionalnu pobjedu, ponajbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep nalazi se ponovo na francuskom govornom području, ali ovaj put preko Atlantika. U pratnji trenera Leonarda Pijetraja Sep će do sredine srpnja u Montrealu sparirati s poznatim ruskim boksačem čečenskog podrijetla Arturom Beterbijevom.

- Neprocjenjivo je iskustvo sparirati sa suparnikom kao što je Beterbijev. Sasvim sigurno radi se o budućem profesionalnom svjetskom prvaku. Dobro je što ćemo trenirati zajedno u Kanadi i što ću se morati prilagoditi na drugo podneblje i vremensku razliku jer uskoro i mene očekuju mečevi na drugim kontinentima - rekao je Sep uoči polaska u Montreal.

Pamte se teški mečevi

Nakon fantastične amaterske karijere, tijekom koje je bio svjetski prvak (Milano 2009) i doprvak (Chicago 2007) te dvaput europski prvak (Plovdiv 2006. i Moskva 2010), Beterbijev se u svibnju 2013. godine profesionalizirao pod vodstvom kanadskog promotora Yvona Michela i trenera Marca Raymsaya.

Beterbijev je nokautirao svih 11 dosadašnjih profesionalnih suparnika, a 29. srpnja u Quebec Cityju boksa protiv Nijemca Enrica Köllinga. Upravo uoči tog meča njegov trener Ramsay odlučio je posegnuti za sparing-partnerom s drugog kraja svijeta.

- Svaki boksač, naravno, pamti svoje velike pobjede, ali jako se dobro sjeća i teških mečeva. Ni Beterbijev nije iznimka. I on se jako dobro sjeća da me jedva pobijedio u prvom kolu Europskog prvenstva u Moskvi 2010. i da su ga suci spašavali dajući mi javne opomene. Krajem te iste godine Beterbijev je proglašen najboljim amaterskim boksačem svijeta u svim kategorijama. U pripremama za Köllinga, Beterbijev se sjetio prvog kola u Moskvi i zato smo sada u Kanadi, iako bi mu sigurno bilo lakše i jeftinije potražiti kanadske sparing-partnere - objašnjava Sep.

Zanimljivo je da su Arturovi navijači preko Facebooka pitali njegova trenera zašto je sparing-partnera potražio baš u Hrvatskoj, a dobili su sljedeći odgovor:

U ring opet u rujnu

“Jednog dana plaćat ćete pay-per-view za tv-prijenose Sepovih mečeva. Mi već sad dobro znamo zašto smo ga pozvali u Montreal.”

- Spariranje s Beterbijevom vrijedi i više od meča jer vjerujem da će Hrvoje u dva tjedna u ringu provesti najmanje 20 rundi. Po povratku kući slijedi kratki odmor, a potom novi ciklus priprema. Sljedeći Sepov nastup očekujemo već u rujnu - rekao je trener Leonard Pijetraj.

Do kraja godine Hrvoje Sep će imat će još tri-četiri dvoboja, vjerojatno u Europi, a početkom 2018. u planu je nastup u Australiji.

Linker
16. travanj 2024 09:17