Privatna arhiva
PRVI TURNIR U 2019.

HRVATSKA BOKSAČKA REPREZENTACIJA SJAJNO OTVORILA SNAŽNI TURNIR U MAĐARSKOJ Prošli Milun, Filipi, Cetinić i Sara Beram!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2019. 22:52

Hrvatska seniorska boksačka reprezentacija je stigla na memorial Istvan Bocskai, koji se održava tradicionalno u nama susjednoj Mađarskoj. Ovo je za mušku reprezentaciju prvi turnir u 2019. godini, a radi se o vrlo snažnom natjecanju na kojem uvijek sudjeluju hrvatski boksači.

Naš muški tim broji šest predstavnika. U Debrecen su stigli Erik Pijetraj, Petar Cetinić, Josip Gečević, Matej Uremović, Toni Filipi i Marko Milun.

Od djevojaka je u Mađarsku stigla Sara Beram kao jedina hrvatska predstavnica na ovom turniru. Natjecatelje prati hrvatski izbornik Leonard Pijetraj i treneri Kristijan Hodak i Tomo Kadić, piše Fight Site.

Danas, u četvrtak 7. veljače, svoje mečeve prvog kola su već uspješno odradili Toni Filipi, Marko Milun, Petar Cetinić i boksačica Sara Beram.

Milun je na početku turnira u superteškoj kategoriji podijeljenom odlukom sudaca svladao Kazahstanca Saparbayana Nurlana. U nastavku natjecanja (četvrtfinalu) ga čeka u prvom kolu slobodni Iranac Iman Ramezanpourdelavar. Dalje je prošao i naš prvak u teškoj kategoriji Toni Filipi. On je 2017. godine osvojio ovaj turnir, a na startu ovogodišnjeg izdanja je bio vlo uvjerljiv. Jednoglasnom odlukom sudaca je pobijedio domaćeg boksača Mihalya Tarnocaija. Sada ga u nastavku natjecanja čeka Ukrajianac Sergiy Horskov.

Petar Cetinić je danas bio bolji podijeljenom odlukom od Armenca Vladimira Markaryana te je upotpunio tris hrvatskih boksača koji su bili uspješni na startu.

Naša jedina predstavnica Sara Beram nastupa u lakoj kategoriji. Ona je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Španjolku Melisse Noemi. Sada je čeka Ruskinja Anastasija Beliakova.

Nastavak natjecanja slijedi u petak.

Linker
26. travanj 2024 14:39