Damir Krajac / CROPIX
BORBA ZA POJAS

IZVAGALI SE HRGOVIĆ I MANSOUR! HRVATSKI UDARAČ PLANSKI TEŽI OD AMERIKANCA 'Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori! Jedva čekam da krenem...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2018. 19:15

Filip Hrgović i Amir Mansour odradili su vaganje pred svoj sutrašnji meč u zagrebačkoj Areni, a hrvatski boksač bio je tri i pol kilograma teži od svog 20 godina starijeg protivnika. Ipak, otkrio je kako je to sve bilo s ciljem, piše Fight Site.

Hrvatski boksač bio je na 105.7 kilograma, dok je Amerikancu vaga pokazala 102.2, dakle obojica su u nekom teškaškom prosjeku, iako je Hrgović ipak malo teži i to bi se moglo vidjeti u meču. Filip je otkrio kako se osjećao.

“Sve je prošlo dobro. Kao dva profesionalca kako i treba biti. Poštujemo jedni druge. Sigurno je da me čeka teška borba, vidi se u očima da je protivnik hrabar i da će dati sve od sebe. Ali i ja ću dati sve od sebe. Mislim da će biti dobra borba”, rekao je najbolji hrvatski teškaš, koji će sutra pokušati osvojiti WBC International titulu, a onda je nastavio nešto o onome kako se osjeća iznutra: “Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori. Jedva čekam da krenem jer se najbolje osjećam u ringu. Uživati u meču ja neću, ali dobro…”

Filip je navikao biti lakši i brži protivnik, ali ovog puta je teži, no ne vjeruje da će izgubiti na brzini. Ipak je 20 godina mlađi od svog protivnika i misli da će se to tu nadoknaditi.

“To je bilo planski. Inače bih uoči prijašnjih borbi išao na dijetu tjedan ili dva prije samog meča, ali sada sam pustio. Trenirao sam naporno, jeo sam sve kako treba i nisam kontrolirao kilažu. Sada imam kola koliko trebam imati i osjećam se najbolje što sam mogao.” “Imao sam i prije ovoliko kila, ali sam spuštao kilažu na kraju kampa. Sada sam pustio da mi tijelo samo diktira kilažu. Nisam ništa spuštao. To je ta kilaža koja treba biti.” “Taktika je da ga treba držati na distanci, ne treba mu dati šansu. Dečko je udarač, sigurno je da je došao pobijediti. Treba ga iskontrolirati i čekati svoju šansu. Došao je tu i ide na sve ili ništa.”

Meč je na rasporedu sutra navečer, a mi jedva čekamo vidjeti kako će se Filip snaći pred, nadamo se, punom Arenom.

Linker
18. travanj 2024 05:03