Anthony Joshua udara Vladimira Klička
 Andrew Couldridge Livepic / REUTERS
PORUKA AKTUALNOM PRVAKU

JEDAN SMS NAJAVIO SVJETSKU BORILAČKU SENZACIJU Jedan od najvećih boksača stoljeća vraća se iz mirovine? 'Želim se vratiti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2018. 20:33

Čini se kako boksačka mirovina i nije ono u čemu Vladimir Kličko uživa koliko bi neki drugi. Kako saznaju britanski mediji, on je svom posljednjem protivniku, a danas i velikom prijatelju, Anthonyu Joshui, poslao SMS u kojem je izjavio kako se želi vratiti boksu, prenosi Fight Site.

Dugo situacija u teškoj kategoriji svjetskog boksa nije bila ovako zanimljiva kao što je danas. S jedne strane imamo Anthonya Joshuu, uzbudljivog mladog vlasnika tri pojasa. S druge strane je Deontay Wilder i njegova trenutna nemeza, Tyson Fury. A tu su još boksači poput Jarrella Millera i Manuela Chara, dok se čeka skok boksača poput Filipa Hrgovića ili Joea Joycea. Situacija je sjajna pa ne treba čuditi kako Vladimir Kličko, čiju vladavinu svjetskim boksom mnogi zovu najgorim vremenom teške kategorije, ima nostalgiju za boksom.

FILE PHOTO: Britain Boxing - Anthony Joshua v Wladimir Klitschko IBF, IBO & WBA Super World Heavyweight Title's - Wembley Stadium, London, England - 29/4/17 Wladimir Klitschko looks dejected after the fight. Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic/File Photo
Reuters / Andrew Couldridge Livepic

Eddie Hearn, glava britanskog boksa i menadžer Anthonya Joshue, otkrio je britanskim medijima sadržaj jednog SMS-a kojeg je Vladimir poslao Joshui, protiv kojeg je u travnju prošle godine odradio svoj posljednji meč. Kličko je Joshui rekao kako se osjeća kao da može savladati sve teškaše na svijetu te da razmišlja o povratku. Budući da Joshua i dalje traži protivnika za svoj meč 14. travnja, mogao bi i Vladimir postati opcija.

Kličko inače i dalje redovno trenira te svi koji su sparirali s njim tvrde da je u sjajnoj formi. Jedan od tih je i Oleksandar Usyk, koji bi također uskoro mogao postati dio teške kategorije te je i on potencijalni protivnik za Joshuu. No, gledajući kakav su meč Joshua i Kličko pružili kada su se sučelili, mislimo da se nitko ne bi bunio ukoliko bi uistinu došlo do njihovog novog duela. Oni danas jesu prijatelji, no ne sumnjamo kako niti jedan ne bi imao ništa protiv toga da otplešu još jednu turu među konopcima.

Linker
16. travanj 2024 04:11