Richard Heathcote/Getty Images
VIŠE JE KOMBINACIJA

JOSHUA POTVRDIO SVOJ SLJEDEĆI MEČ I NOVI BOKSAČKI SPEKTAKL 'Borba će biti 13. travnja, a došao sam i do jedne zanimljive informacije, znate koje?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2018. 13:21

Anthony Joshua svakako će boksati 13. travnja, što je datum za koji je već odavno rezervirao Wembley stadion. Jedino se još ne zna protivnik, no kaže kako to više nije na njemu, nego je odluka na Deontayu Wilderu, piše Fight Site.

Joshua je već ranije rekao kako mu je Wilder glavna ambicija po pitanju idućeg protivnika, unatoč tome što je Dillian Whyte pobjedom protiv Dereka Chisore napravio sve što je bilo potrebno da bi sebe stavio na mjesto prvog izazivača i osigurao si priliku revanširati se Joshui, jedinom boksaču koji ga je do sada savladao. Ipak, Whyteu je odmah u ringu rekao kako je spreman boriti se protiv njega, ali tek ukoliko Deontay Wilder ne odluči “zaplesati” u ringu Wembley stadiona.

Zanimljivo je i kako Anthony sada ima informaciju o stanju Tysona Furya, za kojeg je Wilder rekao da je jedini protivnik o kojem razmišlja, odnosno da revanš protiv “Kralja cigana” treba biti njegov idući meč.

Boxing - Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title - Staples Centre, Los Angeles, United States - December 1, 2018  Tyson Fury reacts after the fight  Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

“Došao sam do zanimljive informacije, znate koje? Čuo sam da Furyjev trener kaže kako njemu treba odmora jer se tek vratio. Sada se Deontay Wilder nalazi u neizvjesnoj situaciji, budući da me je pokušao izbjeći. Vidjet ćemo što će reći iz ove pozicije”, rekao je Joshua britanskim medijima.

Čini se kako je on u meču Wildera i Furya vidio dovoljno toga što mu je dalo do znanja kako ima sve što je potrebno za uzeti četvrti elitni teškaški pojas, odnosno onaj koji mu nedostaje. Ukoliko ne bude Wildera, Joshua je još jednom potvrdio kako je Whyte idući, iako se za svoje mjesto pokušava izboriti i Jarrell Miller.

“Mislim kako Dillian Whyte svakako ima prednost ispred Jarrella Millera, borio se protiv iskusnijih i boljih protivnika. Moja je dužnost dati priliku boksaču koji je marljivo napredovao na ljestvici. Ukoliko ne budem boksao protiv Wildera ili čak Furya, mislim da bi Dillian trebao biti taj.”

Vrlo je dakle zanimljivo pratiti ova sva zbivanja. Kao što već ranije naveli, teška kategorija dugo nije bila ovako zanimljiva i uzbudljiva. Koji god meč dobijemo s jedne, odnosno koji god s druge strane, s veseljem ćemo ih popratiti. A što će tek biti kada se priključe Filip Hrgović, Dominic Breazeale, Joe Joyce, Tom Schwarz, Adam Kownacki, Tony Yoka…?

Linker
25. travanj 2024 01:57