REUTERS/Darren Staples
REUTERS/Darren Staples

VELIKA LJUDSKA GESTA

KAKAV JE TO POTEZ! JEDAN OD NAJVEĆIH BRBLJAVACA U SPORTU UOPĆE POKAZAO DA NIJE JAK SAMO NA RIJEČIMA Slavni prvak poklonio teško zarađenih 8 milijuna!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.02.2019. u 15:37

 • Tyson Fury ispunio je obećanje i darovao cijelu zaradu od meča u prosincu prošle godine s Deontayem Wilderom u dobrotvorne svrhe. Za podsjetnik, Fury je u Los Angelesu remizirao s WBC-ovim prvakom Wilderom.

  Tyson je tijekom promotivnih aktivnosti u LA-u razgovarao s tamošnjim vatrogascima, rekavši kako je šokiran brojem beskućnika, obećavši da će zaradu od borbe donirati britanskim humanitarnim udrugama koje grade domove za beskućnike ovisne o drogama i alkoholu.

  Boxing - Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title - Staples Centre, Los Angeles, United States - December 1, 2018 Tyson Fury reacts after the fight Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
  Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
   

  Furyjeva osnovna plaća za borbu s Wilderom iznosila je 2,5 milijuna funti, ali s udjelom od prodaje pay-per-viewa taj se iznos podigao na 7 milijuna funti, što je oko 9 milijuna dolara ili 8 milijuna eura.

  Iz drugih medija